Aktuális

A szülés után rögtön elveszik a ceglédi gyermekgyilkos babáját

Bors

2016. november 10. csütörtök 04:10

<p>A központi rabkórház szülészetén hozza világra gyermekét B. Mónika, aki másfél éves kisfia megölése miatt van előzetesben. A baba nem maradhat nála. </p>

Forrás: MTI, Czerkl Gábor

A múlt héten helyezték előzetes letartóztatásba a ceglédi anyát, B. Mónikát, aki október 30-án megölte másfél éves kisfiát, Danikát. A nő bevallotta a gyilkosságot, információink szerint azt mondta: a gyermek hisztériás rohamot kapott, ő pedig ideges­ségében verte Da­nika fejét a padlóba.

B. Mónika most harmadik gyermekét várja, terhessége hetedik hónapjában jár. A bíróság rendelkezése szerint azonban „kiszámíthatatlan viselkedése” miatt nem helyezhető házi őrizetbe. Így a babát is börtönben kell megszülnie. A Bors a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP) arról érdeklődött, milyen szabályok vonatkoznak a várandós fogvatartottakra, és milyen ellátásban részesülnek.

– A várandós nőket a BVOP Központi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán helyezzük el, gondozásuk a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokollnak megfelelően zajlik szülész-nőgyógyász szakorvos, szülésznő, védőnő, gyógytornász, pszichológus és dietetikus közreműködésével – mondta lapunknak Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője. – A szülések levezetése is itt történik az osztály szülész-nőgyógyász szakorvosainak és szülésznőinek segítségével. A genetikai ultrahangvizsgálatok elvégzésében a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyújt segítséget, a koraszülések is ott zajlanak. Szülés után az anyát és újszülöttjét együtt helyezzük el a kórteremben. A gyermekágyas időszakot követően a kismamákat a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet anya-gyermek részlegére helyezzük át, ahol a gyermekükkel annak egy­éves koráig lehetnek együtt. Azonban a gyereke sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén a szülést követően az anya és gyermeke külön elhelyezést kap – tette hozzá a szóvivő.

A Bors úgy tudja: nem valószínű, hogy B. Mónika babáját állami gondozásba helyezik, amennyiben édesapja meg tudja oldani a nevelését, ellátását. 

További cikkek

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Családi dráma

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

ripost.hu

Viharos szél, heves esőzések: hétfőtől ismét bekeményít az időjárás

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor

vg.hu

Földrengés rázta meg Görögországot és Pápua Új-Guineát is

szon.hu

Bogár sírt és remegett - A nyírvasvári férfi először nem akarta átadni a kutyát az állatmentőknek (videó)

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Remélem, minden meccs után elénekelhetjük a Himnuszt – Szita

vg.hu

Majdnem a duplájára emelkedett a fertőzések száma Romániában

ripost.hu

Csillagjegyed elárulja, mikor kell aludni menned, hogy kipihent legyél

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

origo.hu

Viharos szelet, hózáporokat hoz a hidegfront