Aktuális

12 elképesztő egybeesés, ami az egész világunkat megkérdőjelezi

Bors

2016. november 17. csütörtök 16:00

Bizonyíték a reinkarnációra?

Enzo Ferrari / Mesut Özil

Enzo Ferrari, a Ferrari vállalat alapítója 1988-ban halt meg. Egy hónapra rá megszületett a futballista, Mesut Özil. Ha a képeikre nézünk, jogosan gondolhatnánk, hogy ikrek, de tekintve, hogy egymást követően éltek, inkább a reinkarnáció ékes példájának tűnik az eset.

A Titanic előzetese

1898-ban, 14 évvel a Titanic elsüllyedése előtt egy Morgan Robertson nevű fantasy író novellát adott ki, mely egy hajó elsüllyedéséről szól. A hajót Titan-nak hívták, de nem csak a név az, ami kísértetiesen hasonlít. A valós és fiktív hajó hasonló műszaki jellemzőkkel volt elsüllyeszthetetlennek titulálva, hiányzott belőlük a megfelelő számú mentőcsónak és mindketten jéghegynek ütköztek az Atlanti-óceán északi részén.
A Titanic süllyedését követően új kiadása jelent meg a könyvnek Hiábavalóság, vagy A süllyedő Titan címmel.

Eltérő korban élő szomszédok

Egymás szomszédja volt a két világhírű zenész George Handel zeneszerző, és Jimi Hendrix gitáros, épp csak két évszázad választotta el őket. Handel a londoni Brook Street 25 alatt élt, Hendrix pedig egy ideig a 23-as szám alatt. Mindketten elképesztő zenészek voltak, akik hatalmas hatást gyakoroltak saját koruk zenei fejlődésére.

Hoover Dam-i tragédia

Az első emberek között volt George Tierney, akik életüket a Hoover Dam gát építése során vesztették el. George épp előkészítő munkálatokat végzett, amikor 1922 december 20-án meghalt. A történet érdekessége, hogy a munkálatok végeztével az utolsó halálos áldozata az építkezésnek Patrick Tierney volt – George fia – aki követte apját, szintén december 20-án.

Az autók, amelyek megtalálták egymást

1895-ben két autó ütközött Ohio-ban. A különös ebben a balesetben az a tény, hogy akkoriban az autógyártás még annyira gyerekcipőben járt, hogy mindössze ez a két autó létezett egész Ohio államban. Sajnos akkoriban az autóbaleseteket még nem dokumentálták, így a balesetről hivatalos nyilvántartás nem maradt fenn.

Egybeesések Lincoln és Kennedy életében

Számos különös egybeeséssel találkozhatunk a két volt amerikai elnök, Abraham Lincoln és John Kennedy életrajzában.

Itt van belőlük néhány:

Mindketten a fejük hátsó részét ért lőtt sebbe haltak bele, egy olyan pénteken, amit valamilyen ünnep követett. (Lincoln húsvét előtt halt meg, Kennedy hálaadás estéjén.) Mindkettejük társaságában ott volt a feleségük, valamint egy másik pár.

Mindkettőnek négy gyermeke volt.

Mindkettőnek volt egy Billy Graham nevű barátja

Kennedy-t titkon Mrs. Lincoln-nak, Lincolnt John-nak hívták.

Mindkettejük alelnökét Johnson-nak hívták, mindkét Johnson déli volt és demokrata.

Az első és utolsó katona

Az Első Világháborúban elsőként és utolsóként megölt brit katonák sírja hat méterre helyezkedik el egymástól úgy, hogy a sírköveik egymás felé néznek. Ez az elrendezés nem volt szándékos.

Pletykák Edgar Ellen Poe időgépéről

Edgar Ellen Poe egyik könyvében (angol cím: The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket) egy történetet mesél el, melyben négy matróz a hajójuk elsüllyedésének túlélését követően arra kényszerül, hogy megegyen egy Richard Parker nevű fiút a legénységből. Poe azt állította, hogy a történet valós események alapján íródott, de valójában nem ez volt a helyzet.

Negyvenhat évvel a könyv megírását követően süllyedt el egy hajó, melynek a legénység azon tagjai, akiket megmentettek, beszámoltak arról, ahogy megettek egy embert a hajóról...Richard Parker-t. Ez az esemény vezetett azokhoz a pletykákhoz, melyek azt állítják: a híres író bizony időgép birtokosa volt.

Szerencsétlen testvérek

1975 júliusában Erskine Lawrence Ebbin, a Bermuda szigetek 17 éves lakója épp a mopedén motorozott, amikor elütötte egy taxi. Nagyájból egy évvel korábban, ugyancsak júliusban, Erskine testvérét – aki akkor szintén 17 éves volt – megölték. Ugyanazzal a mopeddel utazott éppen, és őt is egy taxi ütötte el. A kormány mögött ugyanaz a sofőr ült, aki ugyanazt az utast szállította.

Anthony Hopkins és a ritka könyv

Annak idején a színésznek, Anthony Hopkinsnak sürgősen szüksége volt egy adott könyvre, hogy abból tanulmányozhassa egy akkoriban készülő filmjéhez a szerepét. A könyv címe The Girl from Petrovka, az írója pedig George Feifer. Akárhogy kereste, nem találta egyik boltban sem a könyvet, de aztán teljesen véletlenül rábukkant egy példányra a metróban.

Mikor később Hopkins találkozott Feifer-rel, az író elmondta neki: ő magának sincs egy darabja sem abból a könyvből – az utólsó példányt kölcsön adta egy barátjának, aki valahol a metróban elvesztette azt.

Különös név a Római Birodalomban

Róma városa és a római állap alapjai a legenda szerint Romulus és Remus nevéhez köthetőek. Következésképpen Romulus lett Róma első királya. A Nyugat-Római Birodalom utolsó uralkodója Romulus Augustus volt – igaz, ő Flavius Romulus Augustus néven született. Ennek ellenére azt lehet mondani, hogy az ókori világ egyik legerősebb birodalma ugyanazzal a névvel indult és végződött, ez pedig a Romulus.

Donald Trump győzelmének előrejelzése a Simpson családban

A Simpson család alkotói 2000-ben készítettek egy olyan rajzfilmepizódot, amely viccet csinál abból, hogy Donald Trump-ot megválasztják Amerika elnökének. Vajon gondolták volna, hogy ez valaha is valóra válik?

Még izgalmasabbá teszi ezt a történetet az, hogy a Simpson család Trump választási kampányával kapcsolatos jelenetei szinte hajszál pontosan megegyeznek a valóságból kiragadott képekkel.

További cikkek

Évértékelő

Évértékelővel indíthatja el a kormánypárti kampányt Orbán Viktor

Időjárás

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront