Aktuális

Györgynél van Gyarmati győzelmi kiskanala

Bors

Létrehozva: 2016.08.15.

<p>Ereklyeként őrzi otthon az olimpiai ezüstérmes  Európa-bajnok úszónk, Gyarmati Andrea kiskanalát Schneider György. Most azonban anyagi nehézségek miatt megválna tőle.</p>

A hirdetési oldalakat böngészve talált a Bors munkatársa arra a kanálgyűjteményre, amit 1,1 millió forintért árulnak. Nosza, azonnal tárcsáztuk is a megadott számot. 

– Igen, árulom ezeket az ezüstből, alumíniumból és alpakkából készült kanalakat – mondta Schneider György, aki korábban 27 évig fodrászként dolgozott, így kiterjedt ismeretségi körre tett szert. A gyűjtő hosszú éveken keresztül járta a bolhapiacokat, de több vendége hozott neki külföldről is különleges kanalakat. Így ma már csaknem negyven ország evőeszközei lógnak szobája falán.

– Az érdekesebbek közé tartoznak a Ferenc Józsefet, Sissit – Erzsébet királynét – vagy éppen Károly herceget ábrázoló kanalak. De a legbüszkébb arra a kiskanálra vagyok, amit egy órásmester kirakatában találtam, és Gyarmati Andreáé volt. A hátuljára valami olyasmi van írva: „Első győzelmedért”, aztán az időeredmény és egy név: „Sárosi Imre bácsitól” – meséli György, aki egyszer személyesen is felkereste rendelőjében a ma már gyermekorvosként dolgozó korábbi úszót. – Természetesen megkérdezte, hogy honnan van, de nagyon kedves volt velem. Kiderült, hogy 1963-ban kapta a keresztapjától, Sárosi Imrétől.

Schneider György kanálgyűjteményének első darabját egyébként még 1967-ben kapta az édesanyja egy Kanadában élő rokontól. Aztán 1974-ben, egy csehszlovákiai út során annyira megtetszettek a férfinek a kiskanalak, amiket ott látott, hogy elkezdte gyűjteni őket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek