Ezért ne használjon alufóliát grillezéshez, sütéshez

Ezért ne használjon alufóliát grillezéshez, sütéshez

fém
PUBLIKÁLÁS: 2016. július 11. 22:00
Bors

Sokan használnak alufóliát, amikor úgy döntenek, grilleznek vagy sütünk egyet. A legnagyobb probléma hogy a fóliából az ételre, majd az ételről a szervezetünkbe kerül az alumínium, amely mondjuk ki, nem egészséges. Nagy dózisban ugyanis csontritkulást és Alzheimer-kórt, illetve veseelégtelenség okoz.

A WHO szerint napi 40 mg fémbevitel nem okoz bajt, de az alufóliában sült ételekben ennek a hatszorosa is előfordulhat. A kutatók szerint a citromlében és a paradicsomszószban van a legtöbb alumínium. Szóval a jövőben okosabban kell grillezni - írja a brit Metro. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.