Aktuális

Őrült törvények: kis híján agyonverte a csecsemőt, mégis megússza

Bors

2016. május 23. hétfő 15:00

<p>Egy édesapa felháborodva és kétségbeesve kürtölte világgá panaszát: egyéves gyermekét olyan súlyosan bántalmazta volt bébiszitterük, hogy a pici bele is halhatott volna. A nőt azonban nem hogy nem ítélték el: ejtettek minden vádat.</p>

Értetlenül áll a történtek előtt Joshua Marbury: az oregoni édesapa egyéves gyermekét brutálisan, több alkalommal is megverte bébiszitterük, egy szabályozás miatt azonban soha nem ítélik el a nőt erőszakos tettéért. Az apuka Facebook-oldalán számolt be a történtekről.

A kis Jakobon több alkalommal is gyanús sérüléseket fedezett fel édesapja. A picire vigyázó hölgy - a család barátja - magyarázatai azonban minden egyes alkalom után egyre hihetetlenebbek lettek. Joshua végül feljelentést tett: biztos volt benne ugyanis, hogy bébiszittere bántalmazta gyermekét. 

„Két hónapja, ha nem régebben, az egyéves fiam arcának jobb oldalát addig ütötte a bébiszitterünk (aki maradjon névtelen), hogy több orvos és egy nyomozó is azt mondta, akár meg is ölhette volna. (...) Két hónap várakozás után tudtuk meg, hogy a vádakat ejtették, mert az egyéves fiam nem tudja elmondani, hogy bántalmazták” - írta posztjában a felháborodott apa. Az oregoni fellebbviteli bíróság 2012-es döntése értelmében ugyanis a bántalmazás áldozatának magának kell beszámolnia a történtekről. Ezt pedig Jakob - kora miatt - nem tudja megtenni.

A szabályozás gyakorlatilag több jogot biztosít a bántalmazott állatoknak, mint az embereknek - mutatnak rá a kritizálók. Jakob édesapja, Joshua képtelen megérteni, hogy lehetséges mindez. „Egy holttest sem tudja elmondani, hogy ki ölte meg - egy babára mégis más vonatkozik, mert nem tud beszélni???? Nos, egy holttest sem. Valamit tennünk kell. Senki sem üthet meg egy gyermeket és úszhatja meg, csak mert a gyermek nem tud ellene vallani.”

A támadások óta a kis Jakob képtelen a szülei nélkül lenni - a bántalmazás érzelmileg teljesen összetörte. „A zúzódások mára begyógyultak, de legbelül még sokáig fogja mindez kísérteni” - nyilatkozta a pici édesanyja, Alicia Quinney a New York Daily News-nak.

Joshua Marbury posztja két nap alatt több százezer emberhez jutott el a több, mint 250 000 megosztásnak hála.

További cikkek

Tetoválás

Két éve még egy sármos srác volt, most rettegnek tőle az emberek, ha meglátják

Fájdalom

Földön túli szerelem: Zokogva búcsúzott menyasszonya Dobos Attilától

Ez is érdekelhet

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

life.hu

5 tipp az intim egyensúly fenntartásáért

magyarnemzet.hu

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

szon.hu

Véletlenül lőtt a vadász, 2 kilométerrel odébb meghalt egy újfehértói ember - Nem érzi magát bűnösnek

origo.hu

Emiatt halnak meg sokan szex közben

nemzetisport.hu

Kerékpár: Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben