Aktuális

Horrorszülők: csak bosszút állnak rajtunk a gyerekek

M. S.

2016. április 2. szombat 09:30

Sorjáznak a kérdések, és nem mindegyikre tud meggyőző választ adni a horrorszülőkként elhíresült szigetszentmiklósi házaspár. Ugyanakkor eltökélt szándékuk, hogy viszontlássák három gyermeküket.

Horváth Andrea és férje, Király Rudolf interjúnk első részében tagadta, hogy megerőszakolta három gyermekét, és arról is beszélt, hogy a börtönben miképp bántalmazták őket rabtársaik. Azért álltak a nyilvánosság elé, mert úgy érzik, nincs rej­tegetnivalójuk.

Mivel magyarázzák, hogy miután a családból kiemelték a három gyermeket, a tízéves lányukról az orvosi vizsgálat megállapította, hogy már nem érintetlen?

Andrea: – Nem tudom, hogyan történhetett. Mi biztosan nem bántottuk őt szexuálisan, és arra is meg merek esküdni, hogy a testvérei sem. Nem tudok magyarázatot adni.

Az a tény is önök ellen szól, hogy a hazugságvizsgálaton elbuktak.

Andrea: – A hazugságvizsgálat nem használható fel bizonyítékként, és különben is, az egy nagyon csalafinta dolog. Mi azért vállaltuk, hogy ezzel is megerősítsük a szándékunkat, és kiderüljön az igazság. De csalódtunk ebben a módszerben, összevissza eredményeket hozott ki a gép.
Rudolf: – Viszont a grafológus szakértő a mi állításainkat igazolta. Az is igaz, hogy ezt a véleményt sem értékeli a bíróság bizonyító erejűnek.

Cáfol a BVOP

Valótlanságokat állít a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazásért elítélt házaspár az április 1-jén megjelent Bors-cikkben – tudatta az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (BVOP). Állítják: „nem bántalmaztak terhes nőt a magyar bv.-intézetekben a rendelkezésre álló adatok szerint. Nem igaz az az állítás sem, hogy K. R. »majdnem belehalt« a rabtársak általi bántalmazásba. A férfi fogva tartása során nem jelzett bántalmazást, arra utaló jel egyszer sem merült fel.”

Ha semmi sem igaz a szexuális vádakból, akkor a gyermekeik miért tettek terhelő vallomásokat?

Andrea: – Egyrészt befolyásolhatták őket, másrészt az egyik fiam megmondta nekünk, hogy bosszút állnak rajtunk, mert hagytuk elvenni őket.
Rudolf: – Ugyanakkor azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a gyerekek később rájöttek, hogy jobb körülmények közé kerülhetnek, több dolgot megkaphatnak, mint tőlünk.

Milyen az életük, amióta szabadlábra kerültek?

Andrea: – Elválunk egymástól, mindkettőnknek új párja van. Én elköltöztem Szigetszentmiklósról, két munkahelyem volt, de amikor a főnökök megtudták, hogy ki vagyok, kirúgtak.
Rudolf: – Engem leszázalékoltak, nincs munkám. Egy pillanatig sem érzem magam biztonságban. Egyszer egy csapat férfi vett üldözőbe, a fél városon át kergettek, azt üvöltötték, hogy megölnek, megerőszakolnak. Feljelentést tettem, rendőrségi eljárás indult az ügyben.

Maradtak terveik?

Andrea: – Bízunk az igazságszolgáltatásban, amit elkövettünk, azért vállaljuk a felelősséget, de amit nem tettünk, azért nem. Lehet, hogy nem voltam jó anya, de továbbra is szeretem a gyerekeimet. Én adtam nekik életet, kilenc hónapig hordoztam őket a hasamban. Szeretném látni, megölelni őket. Remélem, ha az eljárás lezárul, biztosítanak számunkra láthatást. Három éve nem láttuk őket, semmit sem tudunk róluk.

További cikkek

Erőszak

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

Vírus

Orbán Viktor: A baloldal túl messzire ment

Ez is érdekelhet

life.hu

Nem enyhül Koltai Lajos gyásza: "Ugyanúgy érintetlen az otthonunk, mint amikor Kati még élt"

mindmegette.hu

5 ok, amiért ma is imádjuk gyerekkorunk kedvencét, a kenőmájast

life.hu

Ez a gyönyörű énekesnő Brad Pitt legújabb szerelme: hónapok óta együtt lehetnek - Fotó

mandiner.hu

Lauterbach: Nem lehet lazítani a korlátozásokat Németországban

kisalfold.hu

Egy tóban találtak rá az eltűnt csornai történelemtanár holttestére

origo.hu

Egy sebesült bébi bálna megmentéséért küzdenek az athéni strandon - videó

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban

ripost.hu

Drámai pillanatok: egy férfi életét vesztette az érdi iskolában

life.hu

Szörnyű tömegbaleset történt Budapesten: mentők érkeztek a helyszínre

astronet.hu

A hétvége horoszkópja: a Nap és az Uránusz új utat mutat nekünk

origo.hu

Meghökkentő, apró otthonok a nagyvilágból