Aktuális

A keszthelyi áldozat apja: Bedrogozták a kislányom az erőszak előtt

M. S.

2016. április 28. csütörtök 05:00

Megszólalt a Borsnak a Keszthelyen megerőszakolt, 17 éves gimnazista édesapja. A férfi szerint lánya poharába drogot csempészhettek, ezért nem emlékszik semmire. A tini a Facebookon azt üzeni: most csak békére vágyik.

Forrás: AFP

Érhet-e nagyobb sokk egy szülőt annál, mint amikor éjnek évadján telefonon arról értesítik: a lánya súlyos bűncselekmény áldozatává vált. Ezeket a szörnyű pillanatokat élte át a Keszthelyen megerőszakolt lány édesapja, aki őszintén beszélt lapunknak keserűségéről.

– Még nem kaptuk meg az orvosszakértői jelentést, így egyelőre semmiben sem lehetünk biztosak. Még most is reménykedem, hogy nem történt meg az erőszak. A lányom minden­esetre semmire sem emlékszik – magyarázta megtörten a férfi, aki kérte, hogy nevét ne írjuk le, az eset óta így is sokan zaklatják üzeneteikkel a családot.

– Furcsán működnek a dolgok, a kórházban a lányommal úgy bántak, mint valami bűnözővel. Az emberek hajlamosak úgy ítélkezni, hogy fogalmuk sincs semmiről. Pénteken a sógornőmmel és egy másik ismerőssel engedtem el a lányunkat a Viviera Beach nyitóbulijára. Amikor kimentek a vécére, valaki drogot tett a lányom italába. Szerintem már egy ideje figyelhették a támadói, és amikor elhagyták az asztalukat, akkor léptek akció­ba.

Nem tudok másra gondolni, csak így történhetett, hogy nem sokkal később már teljesen ki­ütött állapotban volt. Nem igaz, hogy szeretkezni ment az őt védelmező sráccal a strand egy eldugott részére. Miután rosszul lett, levegőzni indult az ismerősével, a szórakozóhelytől nem messze, egy csúszdánál beszélgettek, amikor a három férfi meglepte őket. Én arról sem tudok, hogy a lányomat a támadói lefotózták, az is igaz, hogy a rendőrség még nem közölt velünk túl sok részletet – magyarázta a Borsnak az apa.

 17 éves lánynak elege van az elmúlt napok eseményei­ből. Hétfőn este így üzent a Facebookon: „Emberek! Le­gyetek már egy kicsit tekin­tettel, és hagyjatok minket békén, ne írkáljatok! Mindenki foglalkozzon magával! Köszönöm!”
Mint arról a Bors beszámolt: a gyanú szerint a 27 éves B. Péter erőszakolta meg a tinit, két barátja, a 21 éves B. József és a vele egykorú B. László bűnsegédként szerepel. A lány barátját megverték, a fiú elfutott segítségért, a rendőrök a helyszínen elfogták a három gyanúsí­tottat.

Végh József, az ismert kriminál-pszichológus úgy véli: a srác a lehető leghelyesebben cselekedett, fölösleges lett volna a hős­ködés.

– Amit csinált, nem menekülés, hanem segélykérés. A kettő nem ugyanaz. Ő a megküzdés törvényes, egyben leghatékonyabb formáját választotta. Ha leütik, cselekvőképtelen állapotba kerül, és úgy senkin sem segíthetett volna – vélekedett Végh. A szakértő hozzátette: a trió tagjaiban az alkohol erősen oldhatta a gátlásokat, a csoporthajtó-hatás pedig rásegített a közös cselekvésre.

– A csoport tagjaiban az egyéni erkölcsi norma eltűnik, létrejön a csoportnorma, a gyengébbek azt teszik, amit a horda első számú hímje meghatároz számukra. Ilyenkor a csoport egészen szélsőséges cselekményektől, nemi erőszaktól, gyilkosságtól sem riad 
vissza.     

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

vg.hu

Kiderült, fertőző-e a koronavírus szoptatáskor

ripost.hu

25 évesen halt bele a Covidba Dóri: Még az újszülött babáját sem láthatta

szon.hu

Karanténban az osztály – ha a diák már be van oltva, mehet iskolába

origo.hu

Több mint 62 milliárd forintnak megfelelő eurót adnak egy Rembrandt-festményért

nemzetisport.hu

Videó: amikor Adrian Lewis vakon dobta be az utolsó nyilát a tripla 20-ba

origo.hu

Kézilabda Európa-bajnokság: több mint 800 ezer fogadás a három magyar meccsen

mandiner.hu

Erdogan meghívta magához Putyint és Zelenszkijt, hogy egyeztessenek

kemma.hu

Többen rosszul lettek a komáromi akkumulátorgyárban - kivonultak a tűzoltók

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

origo.hu

Megdöbbentő képek a tongai vulkán pusztításáról