Aktuális

A keszthelyi áldozat apja: Bedrogozták a kislányom az erőszak előtt

M. S.

Létrehozva: 2016.04.28.

Megszólalt a Borsnak a Keszthelyen megerőszakolt, 17 éves gimnazista édesapja. A férfi szerint lánya poharába drogot csempészhettek, ezért nem emlékszik semmire. A tini a Facebookon azt üzeni: most csak békére vágyik.

Forrás: AFP

Érhet-e nagyobb sokk egy szülőt annál, mint amikor éjnek évadján telefonon arról értesítik: a lánya súlyos bűncselekmény áldozatává vált. Ezeket a szörnyű pillanatokat élte át a Keszthelyen megerőszakolt lány édesapja, aki őszintén beszélt lapunknak keserűségéről.

– Még nem kaptuk meg az orvosszakértői jelentést, így egyelőre semmiben sem lehetünk biztosak. Még most is reménykedem, hogy nem történt meg az erőszak. A lányom minden­esetre semmire sem emlékszik – magyarázta megtörten a férfi, aki kérte, hogy nevét ne írjuk le, az eset óta így is sokan zaklatják üzeneteikkel a családot.

– Furcsán működnek a dolgok, a kórházban a lányommal úgy bántak, mint valami bűnözővel. Az emberek hajlamosak úgy ítélkezni, hogy fogalmuk sincs semmiről. Pénteken a sógornőmmel és egy másik ismerőssel engedtem el a lányunkat a Viviera Beach nyitóbulijára. Amikor kimentek a vécére, valaki drogot tett a lányom italába. Szerintem már egy ideje figyelhették a támadói, és amikor elhagyták az asztalukat, akkor léptek akció­ba.

Nem tudok másra gondolni, csak így történhetett, hogy nem sokkal később már teljesen ki­ütött állapotban volt. Nem igaz, hogy szeretkezni ment az őt védelmező sráccal a strand egy eldugott részére. Miután rosszul lett, levegőzni indult az ismerősével, a szórakozóhelytől nem messze, egy csúszdánál beszélgettek, amikor a három férfi meglepte őket. Én arról sem tudok, hogy a lányomat a támadói lefotózták, az is igaz, hogy a rendőrség még nem közölt velünk túl sok részletet – magyarázta a Borsnak az apa.

 17 éves lánynak elege van az elmúlt napok eseményei­ből. Hétfőn este így üzent a Facebookon: „Emberek! Le­gyetek már egy kicsit tekin­tettel, és hagyjatok minket békén, ne írkáljatok! Mindenki foglalkozzon magával! Köszönöm!”
Mint arról a Bors beszámolt: a gyanú szerint a 27 éves B. Péter erőszakolta meg a tinit, két barátja, a 21 éves B. József és a vele egykorú B. László bűnsegédként szerepel. A lány barátját megverték, a fiú elfutott segítségért, a rendőrök a helyszínen elfogták a három gyanúsí­tottat.

Végh József, az ismert kriminál-pszichológus úgy véli: a srác a lehető leghelyesebben cselekedett, fölösleges lett volna a hős­ködés.

– Amit csinált, nem menekülés, hanem segélykérés. A kettő nem ugyanaz. Ő a megküzdés törvényes, egyben leghatékonyabb formáját választotta. Ha leütik, cselekvőképtelen állapotba kerül, és úgy senkin sem segíthetett volna – vélekedett Végh. A szakértő hozzátette: a trió tagjaiban az alkohol erősen oldhatta a gátlásokat, a csoporthajtó-hatás pedig rásegített a közös cselekvésre.

– A csoport tagjaiban az egyéni erkölcsi norma eltűnik, létrejön a csoportnorma, a gyengébbek azt teszik, amit a horda első számú hímje meghatároz számukra. Ilyenkor a csoport egészen szélsőséges cselekményektől, nemi erőszaktól, gyilkosságtól sem riad 
vissza.     

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193040_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt vannak az első képek az érettségiző diákokról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27842_resized.jpg?avcount=1715041814
origo.hu

Nőkre lőttek Kárpátalján a kényszersorozás miatt - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193926_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Íme a négy legmakacsabb csillagjegy mind közül – Köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193048_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Nem akárhogy kívánt sok sikert Orbán Viktor az érettségizőknek + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185958_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17195120_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Megalázták, milliókat költött, mentő jött érte – kitálalt Klopp volt magyar játékosa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27841_resized.jpg?avcount=1715041814
origo.hu

Újabb megrázó hír érkezett Károly királyról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27821_resized.jpg?avcount=1715041814
she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1715041814
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/0ZHgeER_i9SPxS_DP184yK0quCG0SPsOGMAxWbjZP0s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiYTc4NTQ4NzYwNzQwYzQ5YTRiMTM3NzJjOGVhYTI3.jpg
Felháborító

„Anya, ne ijedj meg, de frontálisan ütköztünk” – Ismét részeg sofőr okozott balesetet

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/qYCz1Dg2gMn1pAjWIIg0vY-AYYhyswRJ29WclA5cKv8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZlYWI0NzY0MTE2ZjQyN2M5Yjk5MmYzNDg0NWIxMTg3.jpg
Tragédia

Szalántai hármas tragédia: szerelmével együtt babájukat is halálba vitte luxusautójával a magyar sportoló?