Aktuális

Fegyverrel fenyegette az állatvédőket a kispesti gazda

Balajti Péter

2016. március 8. kedd 10:00

Először csak felemelte a hangját, majd egy forgótárassal próbált meg érvényt szerezni igazának a férfi.

Fegyverrel támadt Kruzslicz Annára, a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetőjére és társaira az a férfi, akinek visszavitték az utcán csatangoló kutyáját.

– Bejelentés révén találtuk meg a nyolc­éves beagle-t, chipje alapján pedig a gazdájához is eljutottunk, akiről a környékbeliek elmondták, többször hagyta felügyelet nélkül az állatot – meséli Anna a Borsnak. Az állatvédők végül személyleírás alapján azonosították és megszólították az alkoholgőzösen hazaérkező férfit a Fő utca és Kisfaludy utca kereszteződésénél.

– Tájékoztattam a helyzetről, elmondtam, hogy visszahoztuk a kutyáját, majd hozzátettem, jegyzőkönyvet kell felvennünk, s azt az önkormányzathoz továbbítanunk, ahonnan bírságot kaphat. Erre kifakadt, hogy nem kell neki az eb, öreg már és el kéne altatni, majd rám rivallt: fogd a kutyát és vidd a francba, te k…rva – emlékszik vissza az állatmentő, aki azt hitte, ennél lejjebb már nincs. Tévedett. A gaz­di elviharzott, majd egy forgótárassal tért vissza.

– Célba akart venni bennünket, de a kollégám a karjára csapott, így végül a fegyver nem dördült el, s a támadó is jobbnak látta, ha újragondolja a helyzetet. Nem sokkal később pórázzal jött, hogy mégis vinné a kutyát, ám addigra már hívtuk a rendőröket, akik elfogták és előállították, a házkutatás során pedig megtalálták a gáz riasztófegyvert – eleveníti fel a történteket Anna, akit lelkileg nagyon megviseltek az események.

– Azon túl, hogy megalázott, elképzeltem, mi mindenen mehetett keresztül a beteg kutyusa, s bár korábban is kerültem már meredek helyzetekbe, ott és akkor eltört a mécses – vallja be a fiatal nő.

A férfi ellen eljárás indult, kutyája a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat gondozásába kerül, akik szerető gazdit keresnek a műtétre szoruló kannak. Az üggyel kapcsolatban a BRFK sajtóosztálya azt közölte a Borssal, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, a gyanúsítottat elfogták, előállították és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gáz-riasztó fegyver lefoglalásra került.

Ha teher az eb

Az állat nem játék, csak az tartson házi kedvencet, aki képes érte áldozatot hozni, felelősséget vállalni. Ám bármely gazdi kerülhet olyan helyzetbe, hogy kénytelen lemondani hű társáról. Indokolatlanul nem altatja el az állatorvos, s ha az utcára teszi, állatelhagyás miatt felelhet. Érdemes a területi állatvédők segítségét kérni, akik befogadót és gazdit kereshetnek, valamint tanácsot adnak a szükséges lemondó, átadó, illetve örökbe fogadó nyilatkozat megtételéhez.

További cikkek

Omikron

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

Tragédia

Tragédiába torkollott a jégen való biciklizés Szúnyogszéken

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 25.: sorsfordulat vár a Bikára, a Szűz szerencsés

metropol.hu

Hatalmas bejelentést tett Kulcsár Edina, felrobbantja a netet

life.hu

Oláh Gergő reagált a hazai celebvilág botrányos válásaira: "Egy életen át kell harcolni egy házasságért"

vg.hu

WHO: korántsem biztos, hogy az omikron az utolsó variáns

szon.hu

Látássérült kamaszt ütöttek-vertek a Mátészalkára tartó vonaton

origo.hu

Ennyibe kerülhetnek a Galaxy S22 mobilok

nemzetisport.hu

Salzburg: „kis Neuer”-nek hívják a magyar kapust – a felnőttek között bizonyíthat

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

life.hu

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a magyar rappert: végre hír érkezett az állapotáról

origo.hu

Nem várnak tovább, máris új rendszámokat vezetnek be Magyarországon