Aktuális

Rettegnek a kalauzok a menekültvonatokon

MTI

Létrehozva: 2015.08.19.

Félnek és az utasokat is féltik a menekültjáratokon dolgozó kalauzok, ezért biztonsági őröket kér az érintett járatokra a Vasutasok Szakszervezete.

Mint közleményükben írják: a jegyvizsgálók tapasztalata szerint a bevándorlókat szállító szerelvényeken egyre gyakoribbak a konfliktusok, már mindennaposak a bevándorlók közötti összetűzések, amelyek egyre gyakrabban végződnek verekedéssel, ami a nyílt pályán életveszélyes helyzetet is teremthet.

Meleg János, a VSZ elnöke szerint ez a feszült helyzet nagyon megviseli a jegyvizsgálókat, főleg a nőket. Volt, hogy leköpték egyiküket, de az is előfordult, hogy átnéznek rajtuk, semmibe véve a szabályok betartása érdekében tett intézkedésüket, kérésüket.

A szakszervezet együtt érez a bevándorlókkal, de egyre veszélyesebbnek tartja ezeket a járatokat, ezért az esetleges tragédia elkerülése érdekében azonnali intézkedést vár a cégvezetéstől – olvasható a közleményben.

A szakszervezet már korábban is kért biztonsági kíséretet egyes járatokra, mert vannak olyan vonatok – zömében az északi és keleti országrészben –, amelyeken kiemelten sok az összetűzés, ahol naponta éri atrocitás a jegyvizsgálókat. A MÁV-Start azonban egyelőre éppen ezekre a járatokra nem adott erősítést, miközben az InterCity vonatok többségén működik biztonsági szolgálat – írta az érdekképviselet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek