Aktuális

Komfort nélküli házba kényszerült Görbe Nóra

GYLF

2015. február 14. szombat 04:00

Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet.

– Idegileg totál kikészültem – ismerte el a Borsnak Görbe Nóra, aki a napokban autóhitele miatt írta ki magából kétségbeesését a Facebookon.

A Bors megkeresésére már higgadtan elevenítette fel a múltat, ami a családjuk jelenét és a jövőjét is komolyan befolyásolja.

– Két hitelt vettünk fel, 2007-ben és 2008-ban. Egy szabad felhasználású és egy autókölcsönt. Persze mindkettőt svájci frank alapon – kezdte a színésznő. – Az előbbiből szerettük volna leendő otthonunkat felújítani, de a válság mindent meghiúsított. Hiába fizettük a megemelt törlesztőket, a tartozás csak nőtt. Csak végtörlesztéssel tudtunk kiszállni a lakásból, de az odalett. Az autó nyolc éve van meg, ötvenezer helyett ma már százat kell fizetnünk még két éven át.

Görbe Nóra és családja rá­adásul a költözést így sem kerülhette el, hiszen a hitelt erre a célra vették fel, így azonban – anyagilag szinte kisemmizve – egy felújításra váró épületbe kellett bebútorozniuk.

– Egy százéves kocsiszínben terveztük az életünket, amit felújítunk és otthonossá teszünk. Nagy kihívás volt ez számunkra, egy kreatív feladat. Most, hogy költöznünk kell, már tudjuk, a felújítás csak önerőből, kétkezi munkával valósulhat meg. Le sincs vakolva, meleg víz egyelőre nincs is benne. Néha, ha kisírtam a haragom a hitelekkel kapcsolatban, azt láttam, mások még nálunk is nagyobb bajban vannak. Százezrek problémája ez, és azt sem tartom kizártnak, hogy van ebben tudatosság a bankok részéről. Azt hallottam, külön oktatják, hogyan kelthetnek félelmet a fizetni képtelen ügyfelekben akár telefonon is. A hitelkárosultakat képviselő szervezetekben sem hiszek, a károsultaknak kellene az utcára menniük és némán, csendben felhívni a figyelmet arra, hogy valós megoldás kell a helyzetükre – magyarázta az elkeseredett színésznő, aki férjével a napokban kezdi meg új életét az évekkel ezelőtt megálmo­dott új, de ma még komfort nélküli otthonában.
 

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

life.hu

Édesanyjával együtt tűnt el másfél éve Csulak Fanny - Édesapja azóta is kétségbeesetten keresi

magyarnemzet.hu

A Hertha meghátrált a távozófélben lévő kis Dárdai ügyében

origo.hu

Így fejlődött a tévék formavilága 2021-ben

mindmegette.hu

Sütisuli: a tökéletes töltött szalagos fánk titka - habkönnyű, és nem tocsog az olajban

vg.hu

Újabb helyi járványgóc alakult ki Kínában

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

origo.hu

Hírességek, akik saját éttermet nyitottak, de azzal nem lettek sikeresek