Aktuális

Kártérítést akar a lebénult mentős családja

Hunyadi Áron

2015. február 27. péntek 09:00

A napokban kezdődött a kecskeméti munkaügyi bíróságon annak a korábbi mentősnek a kártérítési pere, aki évekkel ezelőtt egy rohamkocsi sofőrjeként sérülthöz sietett, amikor balesetet szenvedett.

Az eset 2011. augusztus 20-án, Kecskeméten történt.

– A testvérem azóta sem emlékszik semmire: csak elmondásokból tudja, mi történt. Két hónapig kómában feküdt, szinte végig vele voltunk. Beszéltünk hozzá, a kedvenc filmjeit, meséit vetítettük neki, folyamatosan szólt a zene, csiklandoztuk a talpát, mindent elkövettünk, hogy reagáljon. Aztán egyszer csak elmosolyodott. Akkor tudtuk, hogy magánál van – mondja Máté, a fivér, aki a mai napig gondoskodik Szabolcsról.

Frontális baleset

Ugorjunk vissza arra a bizonyos végzetes napra!

– Riasztáshoz vonultak ki Szabolcsék a mentőautóval. Használták a megkülönböztető fény- és hangjelzést, tehát a szirénát. Egy kereszteződésben azonban egy busz frontálisan, fékezés nélkül beléjük hajtott. A két mentős súlyosan megsérült – mondja dr. Sipos Balázs Tihamér, a család jogi képviselője. Szerinte Szabolcs állapota a fejére eső, a kocsi plafonjához rosszul rögzített oxigénpalack miatt is lett válságos. – Azt, hogy a palackot életveszélyesen rögzítették, többször is jelezték, de nem történt semmi.

Járni sem tudott

Szabolcs a baleset után szinte teljesen lebénult: nem tudott járni, bal kezét azóta sem tudja mozgatni, nehezen kommunikál, csak azok értik meg, akik hozzászoktak a beszédéhez.

– Egy ideig szépen haladtunk a rehabilitációval, de aztán kapott egy epilepsziás rohamot. Homloklebenyi agylágyulása lett. Ha nem érkezik idejében a segítség, bele is halhatott volna. Egy éve nem volt ilyen rohama, azóta újra javul az állapota. Segítséggel már néhány tíz métert képes sétálni. Jelenleg egy idősek otthonában lakik, de én is szinte minden nap vele vagyok. Hordom a kezelésekre, rehabilitációra. Héthónapos a kisfiam, de szinte csak fényképről ismerem, mert a feleségemmel ők Nyíregyházán élnek – meséli a volt mentős testvére.

Ellenkérelem

A kártérítési per kedden kezdődött, Sipos Balázs Tihamér úgy véli: 20-25 milliós nem vagyoni kártérítés és havi 200-300 ezres életjáradék sem lenne túlzás.

– Az Országos Mentőszolgálat munkáltatóként objektív felelősséggel tartozik, ezért indult ellene a kereset. Ügyvédjük az első tárgyalási napon ellenkérelmet adott be. Szerintük Szabolcs vétkesen megszegte a munkaköri leírásában és a betegszállítási szabályzatban szereplő kötelezettségeket, s „ezzel a magatartással a baleset bekövetkezését előidézte”.

 

Sajnálják, de...

Kerestük az ügyben a mentőszolgálatot is: – Szabolcs balesete a mentőszolgálat egész közösségét megrendítette, őszintén reméljük teljes gyógyulását – nyilatkozta a Borsnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója. – A körülmények tisztázását szükségesnek tartjuk, tekintve, hogy a baleset kapcsán indult büntetőeljárást felfüggesztették, a felelős személye nem tisztázott, az eljárás a mai napig nem fejeződött be.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tordai Bence megbukott: bonthatja a luxusvilláját!

origo.hu

Halálra késeltek egy idős embert

borsonline.hu

Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták le a TV2 sztárját

hirtv.hu

Öt éven keresztül mérgezte a 7 éves Oliviát az anyja, végül belehalt

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

magyarnemzet.hu

Zászlógyalázás miatt kitiltottak egy zenekart a Sziget Fesztiválról

vg.hu

Ősztől ennyi pótdíjjal kell számolnia a BKK-n bliccelőknek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 17.: az Ikreket összehozza a sors valakivel, a Vízöntő szerencsés

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

borsonline.hu

Megkérdezték Tolvai Renit, mennyi pénzt ajánlottak neki szexért - itt a válasz

További cikkek

Luxus

Hajléktalan voltam, most százmillióim vannak

Baleset

Drámai részletek a nagypeterdi horrorbalesetről: Feszítővassal mentették ki a polgármester unokáit