Aktuális

A legszebb ajándék: saját szerveit adná csecsemőjének

Bors

Létrehozva: 2015.01.12.

Alighanem a legszebb ajándékkal készül megörvendeztetni 11 hetes lányát az a fiatal anya, aki mindent megtenne gyermekéért: az életét adná neki.

A 25 éves Rachel Gage-et valósággal sokkolta, amikor megtudta: újszülött lánya egy szörnyű máj-rendellenességben szenved. A betegség következtében - ami 16 000 gyermekből csak egyet érint - nagy valószínűséggel szervátültetésre lesz szüksége a kicsinek. Rachel azonban elhatározta: bármit képes megtenni a kicsiért. Saját szerveit is feláldozná érte.

Az iskolai tanárként dolgozó fiatal anya csemetéje, Poppy alig 2,3 kilogrammal született, és sárgasága miatt hamar orvosi vizsgálatok tucatjait kellett átélnie. Hét hetes korára kiderült: súlyos májelégtelenségben szenved. Az azonnali életmentő műtét ellenére azonban továbbra is kérdéses állapota: a most 11 hetes csöppségnek 85 százalékos valószínűséggel új májra lesz szüksége egy-két éven belül.

“Leírhatatlan, mit éreztem, amikor az először elmondták. Abban reménykedtünk, hogy valami más lesz. Azt mondogattam magamnak, hogy minden rendbe jön” - élte át Rachel újra azt a megrázó pillanatot, amikor először szembesült Poppy súlyos állapotával.

A kislány állapota azóta is súlyos, jövője kétséges. Rachel kész a saját máját is feláldozni lánya érdekében. Mint mondja, mindent megtenne érte - olvasható a Daily Mail cikkében. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek