Aktuális

Mankós kamukoldusok utaznak a pénzünkre

Bors

Létrehozva: 2014.11.18.

Leleplezte a pesti koldusmaffiát a Bors! A banda tagjai reggelente botjaikat lóbálva indulnak „munkába”, majd eljátsszák a szegény beteget.

Korábban is szóbeszéd tárgya volt, hogy a mankós koldusok csak eljátsszák, hogy betegek, volt olyan olvasónk, aki jelezte, látta, amikor a rendőr láttán mankóit eldobva, futva menekült a nyomorékot játszó koldus. A minap viszont egy olyan videofelvételhez jutottunk, amelyen botjaikat lóbálva, vidáman sétálnak a „koldusok”.

Egy olvasónk fordult hozzánk a videofelvétellel. A toprongyos, hajléktalan külsejű csoportról azt feltételezte, hogy a koldusmaffia egyik „munkabrigádja”. – Az látszik a felvételen, amint éppen munkába indulnak, vagyis kéregetni, becsapva ezzel a jószívű embereket – mondja Ferenc, akinek természetesen jár a tizenötezer forintos olvasóriporteri fizetség.

Munkatársaink napokig követték a kamukoldusokat, míg végül sikerült leleplezni őket. Egyikük ugyanis a Hungária körút egyik kereszteződésében sántikált mankójával és a kocsik között kezdett kéregetni. Ugyanez az ember nem sokkal korábban még peckesen sétálgatott. A nagy átvágással pedig sok hiszékeny autóstól csalt ki pénzt. Remélhetőleg mostanáig!

1. nap: megvannak, de felszívódnak

7.30: Munkatársaink egy kőbányai kereszteződésben rejtőzködve várják a kamukoldusokat. Itt látta olvasónk a különös „mankós, kendős” csoportot. Vajon ma is erre jönnek?

7.55: Feltűnik négy ember, akire illik a leírás: két mankós férfi és két kendős nő. A villamosmegállóba mennek. Követjük őket.

8.10: A Kőbányai úton száll le a kis csoport. Az eddig teljesen egészséges mankós férfi itt már kétrét görnyedve megy át a zebrán. Egy közeli távol-keleti piac épületébe mennek. Kiszúrhat­ták a Bors stábját, ugyanis a Józsefvárosi piacnál gyorsan felszívódtak.

2. nap: megjelenik a titokzatos főnök

8.05: A szokott helyen várakozunk, a mai csapat kicsit késik. Ezúttal csak egy férfi és egy nő jelenik meg. A leosztás ugyanaz: a mankósnál úgy fest a botja, mintha csupán színházi kellék volna. Ezúttal futnia is kell a villamos után, szinte vetődnie kell, hogy elérje...

8.35: Most már gyanakvóbbak embereink. A férfi – hóna alatt a mankóval – leugrik a villamosról, a nő utána. Mi a nyomukban.

8.46: Kisvártatva megérkezik egy bőrkabátos férfi. Jól láthatóan utasításokat ad mindkettőjüknek. Ő lenne a góré? A „koldusok” feszülten figyelnek minden szavára. Nem messze két másik, rossz arcú alak követi az eseményeket. Mikor a koldusok elindulnak, észrevétlenül ők is nyomukba erednek. Fedezik őket, ha baj lenne...

8.58: Az utasításokat megkapva folytatják útjukat. A férfi sietősen lépdel egészen a Blaha Lujza térig. Itt sajnos elnyelte őket a város forgataga.

3. nap: nyomorékot alakít a sapkás csaló

9.52: Végül sikerül megtudnunk: a csapat sokszor a Hungária körút egyik kereszteződésében „dolgozik”. Sikerül is délelőtt rábukkannia fotósunknak az első nap látott egyik mankós férfira. Fürgeségéből semmi sem maradt. Behajlított lábbal, megnyomorodottnak tűnő térdekkel, mankójára nehezedve vonszolja magát a kocsisorok között. Az autósok pedig fizetnek neki, mint a katonatiszt.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek