Aktuális

A botjával verte agyon a nagynénjét

MTI

Létrehozva: 2014.11.27.

A tőle elvett járóbottal verte agyon 87 éves nagynénjét egy középkorú bajai férfi júliusban. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség most vádat emelt ellene.

A 63 éves vádlott évtizedek óta jó viszonyban volt a nagynénjével, aki Baján, egy családi házban élt egyedül, és csak járóbottal tudott közlekedni. A vádlott nyugdíját is a nagynénje kezelte, kapcsolatukban csak akkor volt konfliktus, amikor a férfi ittas volt, és nem kapott tőle pénzt.

A vádlott július 14-én már hajnalban inni kezdett, majd reggel elment a nagynénjéhez, hogy pénzt kérjen tőle, de hiába. Ekkor a vádlott az idős asszony kezéből kikapta a botot, és ütni kezdte, ahol érte. Az hanyatt esett, de a férfi a földön magatehetetlenül fekvő nagynénjét tovább bántotta, fojtogatta, rugdosta. Végül magához vett két, pénzzel teli borítékot, és távozott, sorsára hagyva a vérző asszonyt. Kora délután a fia találta meg, aki azonnal értesítette a mentőket. A nőt még aznap megműtötték, de másnap belehalt sérüléseibe.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek