A két éven át tartó vizsgálat eredeti célja az volt, hogy Amerika gyorskajákra szokott népét elrettentsék az expressz zabálásoktól. Menet közben azonban kiderült, hogy nemcsak a szuper- és gyorsételek, a cukrozott üdítők, az étrendkiegészítők, a biónak hirdetett, de bennük a természetest csak nyomaiban tartalmazó elegyek, hanem – az adalékanyagoknak köszönhetően – még a közétkeztetési láncban fellelhető, hagyományosnak tartott táplálékok is brutálisan mérgezőek.
Veszélyben az agyunk
Ami talán a legfélelmetesebb, az az, hogy a vizsgálat adatai szerint a kutatók azontúl, hogy az élelmiszereinkben óriási mennyiségben felleltek direkt fizikai rombolást előidéző anyagokat, olyan mérgeket is találtak, amelyek egyértelműen az ember értelmére vannak hatással.
Vagyis nem csupán a napjainkban aggasztó mértékben megnőtt meddőség, a rákos betegek elszaporodása és a megmagyarázhatatlannak tűnő szervi károsodások vezethetők vissza a táplálkozásra. A mindennapi ebédünkben előforduló mérgek eltompítják reflexeinket is, a tudatos gondolkodást befolyásolják!
– Ezek az eredmények abszolút túlmutatnak azon, amit eddig is tudtunk, vagyis hogy a nehézfémekkel pusztán szennyezzük az élelmiszereinket. A természetben ugyanis tizedannyi nehézfém sem fordul elő, mint amennyit az élelmiszereinkben találtunk, ami egyértelműen arra mutat, hogy a mérgek szándékos forgalmazásával pusztítjuk magunkat szinte minden egyes étkezés során – véli az amerikai kutatócsoport egyik tagja.
Gyorséttermi mérgek
A tudósok szerint mindez pusztító lehet az emberi civilizációkra. A munkaerő összeomlása, a tömegek kormányzatoktól való függése a túlélésért, a szabad demokráciák teljes összeomlása, szellemi visszamaradottság, a növekvő börtönrendszerek, az emberek gondolkodásának és tanulási képességeinek teljes hanyatlása fog bekövetkezni – a Naturahirek portál szerint, ahol azt is részletezik, hogy az élelmiszerekben, vitaminokban és a kiegészítőkben mi mindent találtak a kutatók, s amiket érthetetlen okokból szinte biztosan szándékosan azért használnak, hogy a szervezetet hozzászoktassák a termékhez.
Az amerikai gyorsétteremláncok világhódító „csemegéi” például hatalmas mennyiségben tartalmaznak habosodást gátló vegyületet – azodikarbonamid a neve –, amely nem számít ugyan szennyező anyagnak, viszont erősen rákkeltő. Senki sem tudja megfejteni, hogy ez az anyag miért kell a gyorséttermi kenyérbe és zsemlébe, hisz nincs tápértéke, és egyéb hasznot sem hajt a forgalmazónak.
Halálos vitaminok
Sok népszerű vitaminmárkában szándékosan olyan magas a réztartalom, hogy ha azt valaki napi rendszerességgel fogyasztja, akkor mentális őrületet és pszichózist okoz. A gyógyszeripar viszont nekik köszönhetően – hiszen újabb betegeket „termelnek” – hatalmasakat kaszál.
Egy Kínából érkező gyógynövény, amely állítólag javítja az agy teljesítményét, annyi ólmot tartalmaz, hogy az Alzheimer-kórt vagy a korai elbutulást éppen hogy elősegíti, és nem gátolja. Üldözési mániás tudósok szerint ez bizonyítéka egy „titkos kínai nehézfémháborúnak a világ ellen”.
Az amerikai gyermekvitaminok is hihetetlenül mérgező anyagokat tartalmaznak a fejlődő agy idegpályáit károsítva. A gyártók pedig terjeszkednek. A legnagyobbak ugyebár Magyarországra is régen befészkelték magukat, elég megnézni a patikákban a márkák gyártóinak nevét.
Az elrettentő példák sora azonban szinte végtelen. Ilyen szempontból vizsgálva tehát a globális összeesküvés-elmélet híveinek félelme nem alaptalan. Elvégre a Római Birodalom pusztulását mára már bizonyítottan az ivóvíz megmérgezése okozta. Az emberek elvesztették józan ítélőképességüket. Itt ugyan még nem tartunk, de pesszimisták szerint ez csak idő kérdése.
Méreg a piacon
Alig pár hetes hír, hogy bár biopiacokon, bioboltokban értékesítették, nem voltak biotermékek egy egri kistermelő árui, amelyek kolbászmérgezést (botulizmus) okoztak. A Magyar Biokultúra Szövetség már korábban is figyelmeztetett arra, hogy a szabályozatlan piaci helyzetben a „bioboltokban és biopiacokon” – az ellenőrzést vállaló elárusító helyeket kivéve – a fogyasztók folyamatos megtévesztése zajlik.
Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal és az ÁNTSZ is figyelmeztetett a kolbászmérgezésre, amelyben négyen betegedtek meg: Magyarországon egy, Grúziában, illetve Franciaországban három esetben is olyan botulizmus megbetegedés fordult elő, amelyet megelőzően a beteg egy magyar termelő által készített, különböző, csak zöldségféléket tartalmazó termékeket (szarvasgombás pesto, humusz) fogyasztott.
A hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, termékeit begyűjtik, de jó hírünknek a világ élelmiszerpiacán ez csöppet sem tett jót.
Főzz magad, főzz frissből!
Az Európai Unióban 315 különböző adalékanyag engedélyezett, de a tömegfogyasztásban ennek sokszorosát fellelhetnénk, sőt az engedélyezett adalékok közül számosnak a nevét sem tüntetik fel a termékeken – mondja dr. Csorba Zoltán táplálkozáskutató, aki szerint ezek bevitelét csak azok kerülhetik el, akik saját maguk termesztik és terményeikből készítik az ételeiket. Aki ugyanis a feldolgozatlan élelmiszereket részesíti előnyben, és maga főz friss és nyers hozzávalókból, az naponta a többség által elfogyasztott adalékanyagok töredékével mérgezi magát.
– A készlevesekre kényszerülők, a sütőporral és hasonló készítményekkel gyakran élők, a színezett édességeket nyakalók különösen nagy veszélyben vannak, hisz ezeknek a termékeknek az állagmegmaradásához alap az adalék. Emellett, mivel az élelmiszer íze jelentős mértékben függ a benne található zsír eloszlásától, a zsírtartalom csökkentése az íz csökkenésével jár. A termékek „light” változatát ezért adott esetben erősebben fűszerezik vagy aromákkal vegyítik, ami hordozóanyagok és ízfokozók alkalmazását is szükségessé teheti – figyelmeztet a szakember.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.