Aktuális

Szívszorító bosszút állt meggyilkolt lányáért az apa

Bors

Létrehozva: 2014.06.20.

Gyanús körülmények között találták halva az ágyában a 14 éves, szőke lányt. A boncolásnál kiderült, bedrogozták és megerőszakolták, szerencsétlen tini ájultan a saját hányásába fulladt bele. Ám az esetet nem vizsgálták ki rendesen és a gyilkos megúszta - amíg a lány apja a kezébe nem vette az igazságszolgáltatást.

Harminc évébe telt az édesapának, hogy végre elérje: igazságot szolgáltassanak kegyetlenül megbecstelenített lányának, akinek alig tizennégy évesen kellett egy pedofil erőszaktevő miatt meghalnia. A sportos, szőke Kalinka Bamberskit 1982-ben találták holtan az ágyában.

A lány ekkor már nem a vér szerinti apjával élt, hanem az anyjával és annak új partnerével, egy német orvossal Bajorországban lakott. A doki, Dr. Dieter Krombach elmondta a rendőröknek, hogy előző este vas- és kobalt injekciót adott a lánynak a vérszegénysége miatt, meg egy szem altatót is. A boncolásnál kiderült, hogy a lányt megerőszakolták, és ájult állapotban a saját hányásába fulladt bele az éjszaka.

A jó kapcsolatokkal rendelkező mostohaapát, aki korábban diplomata is volt, ennek ellenére soha nem kezelték gyanúsítottként, rendesen ki sem hallgatták, és az ügyet hamarosan balesetként zárták le Németországban. A lány francia édesapja, Andre Bamberski képtelen volt belenyugodni ebbe, és meg volt győződve róla, hogy Krombach a lánya gyilkosa.

Az apa minden lehetséges jogi utat megpróbált, hogy érvényt szerezzen az igazságnak, de hiába ítélte el a francia bíróság az orvost a távollétében 15 évre emberölésért 1995-ben, egy felsőbb, európai jogi fórumon később felmentették.

1997-ben új remény csillant fel Bamberski számára: Krombachot megvádolták, hogy bedrogozta és megerőszakolta egy 16 éves páciensét. Ezután még öten álltak elő hasonló vádakkal, köztük egy lány testvérpár, akik közül a fiatalabb mindössze 14 éves volt. Ennek ellenére az orvos csak két év felfüggesztettet kapott, és visszavonták az orvosi engedélyét. Franciaországban viszont ezek után elfogatóparancsot adtak ki ellene, a német állam azonban nem adta ki Krombachot a franciáknak.

Amikor Kalinka édesapja látta, hogy minden hiába, Krombach a végén megússza a gyilkosságot, kétségbeesésében a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást. Felbérelt két férfit, akik elrabolták az orvost, és a határon átcsempészve Franciaországba vitték. Az apa névtelenül tippet adott a rendőrségnek, akik végül le is tartóztatták a náluk körözött Krombachot.

Az újabb tárgyalás során, hiába próbálta meg az orvos ügyvédje kilencszer is ejtetni az ügyet, a bizonyítékok alapján egyértelműen bűnösnek találták a gyilkos dokit szándékos erőszak során elkövetett nem szándékos emberölésben. Ismét 15 évet kapott, és ezúttal végre rács mögé is került.

Az édesapa felfüggesztettet kapott az emberrablásra való felbujtásért, de azt se bánta volna, ha börtönbe kerül. „Egyáltalán nem érdekelt, hogy én milyen büntetést kapok, egyetlen dolog vezérelt: hogy végre igazságot szolgáltassanak a lányomnak - mondta el Bamberski a Mirrornak. - A halála után azt az ígéretet tettem Kalinkának, hogy nem hagyom futni a gyilkosát. Most végre megnyugodhatok, és nem kell többé minden egyes nap azzal kínoznom magam, hogy ennek a borzalmas ügynek az aktáit olvasom át újra és újra, mint az elmúlt harminc évben tettem.”

Bamberski ma már 76 éves, ráment az élete és gyakorlatilag minden pénze erre a harcra, de most végre boldog és elégedett: ha három évtizeddel később is, de a lánya gyilkosa elnyerte a büntetését.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188154_auto_resized.jpg
origo.hu

Elfogyott a drukkerek türelme, elzavarnák a magyar bajnokcsapat edzőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27760_resized.jpg?avcount=1714875911
origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178985_auto_resized.jpg
life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189002_auto_resized.png
metropol.hu

Pattanásig feszült a királyi család: azonnal hazatér Harry herceg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27761_resized.jpg?avcount=1714875911
origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181852_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most zárták le a budapesti felüljárót, szörnyű buszbaleset történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185742_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188786_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Földi pokol: közel jár az összeomláshoz a rákbeteg Katalin hercegné

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jYzQnlT5kfMdaT8HvXv18gJsDkRhi_aJqGvrIQM7dWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNjc2YTBjMjBhNTRhYWY4ZTcwMzc2YjY4ZDBkYWI4.jpg
Gyász

Tragikus hírt közöltek a budapesti buszbalesethez riasztott mentősök - helyszíni fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/Mp2G0ZAAwJ9ywBpZT0y7OMuLpw5qnbql6dZnPntVW2U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3MjI1MzJhMjYzOTRhMDQ4NDk0MDQ4MDg1ZjcyYTAy.jpg
Szerencsejáték

Hoppá! Mégis született telitalálat, és egy magyar rengeteg pénzt nyert