Aktuális

Szívmelengető csoda történt a másfél éves rákos kisfiúval

Bors

Létrehozva: 2014.06.30.

A fejétől a bokájáig 27 gyilkos tumort mutattak ki a kisgyerek testében a modern képalkotó módszerek. Az orvosok a legrosszabbra készítették fel a szülőket, de csodával határos módon a kezelések hatására a kisfiú szervezetéből eltűntek a daganatok.

Amikor a 18 hónapos Kian Musgrove CT-eredményei megjöttek, az orvosok lélekben már feladták a kisfiút. A gyereknél a rák egy ritka fajtáját diagnosztizálták, a neuroblastoma miatt a kicsi testében nem kevesebb, mint 27 (!) helyen fedeztek fel daganatot.

Tele volt tumorokkal Kian gerince, a nyirokmirigyei, a lábai és a koponyája, egyedül a kezét és a lábfejét nem érintette a rosszindulatú betegség. Az anya korábban hat alkalommal is járt orvosnál a gyerekkel, de mindig csak azt mondták neki, hogy vírus okozhatja a kicsi tüneteit, mielőtt végül fény derült a valódi, lesújtó diagnózisra.

A gyerek 26 éves anyukája így mesélt a Daily Mailnek a szörnyű időszakról: „Törökországban voltunk nyaralni, amikor Kian először rosszul lett. Egy nap látszott rajta, hogy nem találja az egyensúlyát, másnapra magas láza lett. Az ottani orvos valami vírusra gyanakodott. Mire hazautaztunk, a kicsi fiam már üvöltött kínjában, és látszott rajta, hogy olyan rosszul van, hogy azonnal kórházba vittük."

Csakhogy a gyereket minduntalan hazaküldték azzal, hogy valamilyen vírus támadta meg. Összesen hatszor jártak vele orvosnál, mire nyolc hét elteltével egy vérvételnél kiderült: a kisfiú vérében rákos sejtek vannak. Amikor az orvosok aztán meglátták a 27 rákos daganatot, nem sok esélyt adtak Kiannek.

A kisfiú azonnal tízhetes intenzív kemoterápiát kapott, több daganatot megoperáltak, aztán eltávolították a saját őssejtjeit, és újabb kemoterápia következett. Ezután a gyerek őssejtbeültetésen esett át, és csodák csodájára mostanra mind a 27 tumor eltűnt a testéből. Kian most sugárkezelést kap, mivel a neuroblastoma sajnos visszatérhet, de az édesanya már sokkal bizakodóbb.

„Az egész világom összeomlott, amikor kiderült, milyen beteg a fiam, de valami fantasztikus volt, ahogy végigcsinálta ezt a borzasztó időszakot. Elképesztő, hogy legyőzött 27 rákos daganatot, egy igazi kis hős. Most már biztos vagyok benne, hogy meggyógyul” - mondta el az anya, aki el sem hiszi, hogy tényleg megtörtént a csoda, amiről álmodni sem mertek.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek