Együtt főztek a sztárséfek

rakott krumpli
PUBLIKÁLÁS: 2014. május 13. 13:00
Először főzött együtt Magyarország három, Michelin-csillagos sztárséfje, Miguel Rocha Vieira, Széll Tamás és Sárközi Ákos. A május 30. – június 1. közötti Gourmet Fesztiválra készülve újraértelmezték a rakott krumplit.

Mi sem egyszerűbb egy rakott krumpli elkészítésénél! A szakácsok Oscar-díjával legutoljára kitüntetett magyar séf szerint a látszat csal.

– Kinézetre lehet, hogy ez nem hagyományos rakott krumpli, de ízre ugyanazt hozza. Nem változtattam az alapanyagokon, csak egy kicsit újragondoltam: fehér krumpli helyett édesburgonyát, tyúktojás helyett pedig fürjtojást használok – magyarázta Sárközi Ákos.

A rangos gasztronómiai elismerésről, a Michelin-csillagról azt tartja: olyan, mint egy jó nő, nem megkapni nehéz, hanem megtartani. Egy évre adják, de bármikor elvehetik.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.