Először főzött együtt Magyarország három, Michelin-csillagos sztárséfje, Miguel Rocha Vieira, Széll Tamás és Sárközi Ákos. A május 30. – június 1. közötti Gourmet Fesztiválra készülve újraértelmezték a rakott krumplit.
Mi sem egyszerűbb egy rakott krumpli elkészítésénél! A szakácsok Oscar-díjával legutoljára kitüntetett magyar séf szerint a látszat csal.
– Kinézetre lehet, hogy ez nem hagyományos rakott krumpli, de ízre ugyanazt hozza. Nem változtattam az alapanyagokon, csak egy kicsit újragondoltam: fehér krumpli helyett édesburgonyát, tyúktojás helyett pedig fürjtojást használok – magyarázta Sárközi Ákos.
A rangos gasztronómiai elismerésről, a Michelin-csillagról azt tartja: olyan, mint egy jó nő, nem megkapni nehéz, hanem megtartani. Egy évre adják, de bármikor elvehetik.