Aktuális

Pálinkás Vera óvja Feri bá egészségét

Létrehozva: 2014.01.23.

Súlyos betegségekből gyógyult fel saját gyógy­füves készítményeitől a most 79 éves Feri bácsi. A helvéciai füves ember már soha nem mondana le pálinkás itókáiról.

Egy helvéciai családi házban él feleségével Baranyi Ferenc. A most 79 éves férfit – aki kazánfűtőként ment nyugdíjba – sokan ismerik a környéken. – Jó pár éve nagyon beteg lettem. Hirtelen elkezdtem izzadni, nem láttam semmit és majdnem lefordultam a székről, az intenzív osztályon tértem magamhoz a szívkoszorúérgörcs után – meséli Feri bácsi, akit súlyos reuma és köszvény is kínzott.

– Annak idején még a húgom csempészett be az országba Kanadából a melltartójában két tő aloe verát. Jelenleg harminc tövet ápolgatok – mutatja a szobában sorakozó növényeket. – Ha fáj a derekam, körömvirág-tinktúrát iszom, köhögésre lándzsás útifüvet, szívbajokra galagonyaszirupot. Ezekhez a közeli hobbitelkemen termesztem a gyógynövényeket, csakis saját részre. A Verácskától – Feri bácsi így nevezi az aloe verát – annak idején egy hó­nap után lettem jobban. 

– Ma is naponta kétszer iszom fél-fél decit. A kipréselt levéhez literenként 2,5 deci pálinkát öntök, ez tartósítja is. Amikor három hónapra abba­hagy­tam, újra előjött a köszvényem. Sajnálom, hogy kevesen foglalkoznak gyógyfüvekkel, ehelyett szintetikus gyógyszerekkel tömik magukat. Ma úgy érzem magam, mint harminc évvel ezelőtt, és gyógyszerek nélkül – mosolyog Feri bácsi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek