Aktuális

Döbbenet: gyereket szült a csecsemőgyilkos

Bors

Létrehozva: 2014.01.06.

Egy hete szülte meg első gyermekét az a brit asszony, aki 16 évvel ezelőtt megölt egy nyolc hónapos csecsemőt Amerikában. A lányt akkor börtönre ítélték, azonban hamar hazatérhetett hazájába, ahol jelenleg az anyaságra készül.

A most 35 éves Louise Woodward múlt héten adott életet első gyerekének, egy kislánynak. A fiatal nő szülésében nem lenne semmi érdekes, ha nem lenne köztudott, hogy az asszony 16 évvel ezelőtt halálra rázott egy kisfiút – írja a Daily Mail. A csecsemőgyilkos nő egy nyolc hónapos gyereket ölt meg bébiszittelés közben.

Woodward 19 évesen Amerikában vállalt munkát, mint dadus egy bostoni családnál. Karrierreje azonban nem tartott sokáig. Egyik nap annyira düsös lett a rábízott nyolc hónapos csecsemőre, hogy addig rázta a gyereket, míg a kisfiú meghalt. Ezt követően bíróság el került, ahol első fokon 15 év börtönre ítélték, azonban fellebbezése után a bíró elengedte a büntetését, így csak 279 napot kellett börtönben töltenie (éppen annyit, amennyit előzetes letartóztatásban volt). A bíró azzal indokolta döntését, hogy Woodward nem szándékosan oltotta ki a gyerek életét.

16 évvel a tragédia után Woodward most gyereket szült. Az eset hatalmas visszhangot váltott ki a brit sajtóban, sem ő, sem családja nem volt hajlandó egyelőre nyilatkozni a terhességről és szülésről.

Az asszony 2006-ban egy interjúban bevallotta, vágyik arra, hogy gyereket szüljön, még akkor is, ha ezzel sokakat felháborít. - Tudom, hogy vannak emberek, akik csak arra várnak, hogy én is anya legyek és újrakezdhessék a sárdobálást. Ez persze megvisel, de nem foglalkozom vele. Ártatlan vagyok. Soha nem tettem semmi rosszat – mondta akkor Woodward.

A lány anyósa egyébként szintén aggódik a jövő miatt. Az asszony a riportereknek elmondta, megnyugtatná, ha menye kezeltetné agresszív természetét. - Az unokám érdekében remélem, hogy Louise jó anya lesz. Jobb szülő válik belőle mint, amilyen dadus volt – nyilatkozta a nő a Daily Mailnek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek