Aktuális

30 év után újra hasítanak a Gyalog galopp sztárjai

Bors

Létrehozva: 2013.11.20.

Ki ne emlékezne a végtagok nélküli katonára vagy Brian életének fordulatos történeteire? A Monty Python harminc év szünet után újra sziporkázni készül!

A hírek szerint harminc év hallgatás után, 2014-ben visszatér a képernyőre a Monty Python. A legendás brit komikuscsoport új poénáradatra készül jövő év elejétől. Bár a projekt részletei egyelőre titkosak, az biztos, hogy a Pythonoktól már megszokott fanyar, szarkasztikus humoré lesz a főszerep.

Az öt brit író-színész John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones és Terry Gilliam 1969-ben alapította meg a Monty Python csoportot, majd készített a BBC-nek egy 45 részes sorozatot, a Monty Python Repülő Cirkuszát.

Karrierjük csúcsán az 1970–80-as évek fordulóján voltak, ebben az évtizedben készültek leghíresebb alkotásaik: a Gyalog galopp, a Krisztus életét parodizáló Brian élete és az Élet értelme. A három klasszikus film poénjait még ma is idézik a fiatalok. Például: – Kik vagytok? – A három napkeleti bölcs. – Akkor meg mi a fenét kerestek itt, egy tehénistálló kellős közepén hajnali kettőkor? Szerintem ez nem valami bölcs dolog! – Csillag vezetett minket. – Szerintem inkább egy pálinkásüveg!

A Monty Python a színházban is kultuszfigurává nőtte ki magát, a Gyalog galoppból készült musical Magyarországon is évek óta nagy kedvenc. Könyv is készült róluk, és több számítógépes játékot ihlettek, így nem csoda, hogy igazi üdvrivalgást váltott ki a hír: újra összeállnak, miután 1980-ban lejárt a BBC-vel kötött szerződésük.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek