Aktuális

Rettenetes vérfürdő volt a plázában - sokkoló fotók (18+)

Bors

2013. szeptember 22. vasárnap 10:30

Legalább 39 embert mészároltak le szombaton Kenya fővárosában, Nairobiban, egy plázában. A hírek szerint az állig felfegyverzett támadók vallási okokból öltek, főleg keresztényekre vadásztak.

Álarcos szomáliai terroristák rohamoztak meg egy igen közkedvelt plázát Kenya fővárosában, Nairobiban.

A bevásárlóközpontban épp gyereknapot tartottak, így rengetegen voltak. A szemtanúk szerint a támadók nagyjából öten lehettek, s kijelentették, hogy a muszlimokat nem bántják, ők szabadon távozhatnak, ezután kezdtek mészárlásba. Gépkarabélyokkal és gránátokkal voltak felfegyverkezve, több embert felrobbantottak. Helyszíni beszámolók szerint rengeteg volt a sérült és a halott. Legalább huszonkét ember vesztette életét a támadásokban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik csoport követte el a támadást, ugyanis egyik sem vállalta magára a merényletet. Korábban azonban több al-Kaidához köthető terrorcsapat is megfenyegette Kenyát, hogy merényleteket követnek el, amiért az afrikai ország katonákat küldött Szomáliába.

A plázát délutánra körbezárták a rendőrök, de helyi értesülések szerint a támadók túszokat ejtettek, ezért az egyenruhások nem mertek behatolni. Az üzletközpontba egyébként többnyire külföldiek, követségi dolgozók és gazdag kenyaiak jártak, feltehetően ők voltak a célpontok.

A képeket a sztárfotós, Goran Tomasevics készítette, aki legutóbb Szíriából is megdöbbentő fotókkal tért haza.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet