Aktuális

Nem látogatják az éhenhalt baba sírját a szülők

GJ

Létrehozva: 2013.09.05.

Október 17-ig meghosszabbították a házi őrizetét annak az agárdi házaspárnak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy halálra éheztették 19 hónapos kisfiukat, Benjámint. A kicsi sírjához is csak engedéllyel mehetnének, azonban egyelőre ezt nem kérték.

Csöndes az erődítményszerű luxusvilla, ahol az agárdi szülők a napjaikat töltik. A helyiek szerint úgy viselkednek, mintha semmi nem történt volna. A családtagok jönnek-mennek, igaz, csak éjszaka vagy hajnalban, és nem viselnek feketét sem a kisfiú halála óta.

Mint ismeretes: a 19 hónapos E. Benjámin alig nyomott többet, mint egy nagyobb újszülött. Áprilisban négy és fél kilósan került kórházba, keringése leállt, életét már nem tudták megmenteni.

Szüleit, E. Rebekát és F. Balázst azonnal letartóztatták, három hónapig voltak előzetes letartóztatásban. Júliusban azonban házi őrizetbe kerültek, amit most október 17-ig meghosszabbított a bíróság. Ez ellen a szülők fellebbeztek.

– A megalapozott gyanú különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés. Az ügy tárgyi súlya és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt a bíróság indokoltnak tartja a házi őrizetet. Ha mindez bebizonyosodik, a büntetésük 10–20 évig terjedhet, vagy akár életfogytiglanra is ítélhetik őket – nyilatkozta a Borsnak Oláhné dr. Szurok Szabina, a Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivője. 

A házi őrizet alatt a házaspár nem hagyhatja el a telket, maximum a ház udvarára mehetnek ki. A Bors úgy tudja, Benjámint nem a településen temették el, hanem dédszülei sírjába az Alföldön.

A szülők csak külön engedéllyel látogathatnák meg gyermekük sírját. A Bors azonban megtudta: ezt egyelőre még nem kérvényezték. 

Azt máig nem tudni, miért nem táplálták megfelelően a kisfiút. Információink szerint az ügyben egy természetgyógyász is házi őrizetben van, aki tanácsokat adott a családnak, miként kezeljék Benjámint gyógyszerek nélkül. 

Időközben korábbi ügyvédeik visszaadták a hírhedt pár védelmét, ezért új védőnek adtak meghatalmazást.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek