Aktuális

Dráma: az IKEA-majom soha többet nem lehet gazdájával

Bors

Létrehozva: 2013.09.14.

Pénteken döntött úgy a bíróság, hogy Darwinnak maradnia kell az ontariói parkban. Az indoklás a legkegyetlenebb: Yasmin Nakhouda illegálisan szerezte a kisállatot, és nem tartható házikedvencként.

Darwin a világ leghíresebb majma akkor lett, amikor tavaly decemberben az IKEA parkolójában álló autóból kiszabadult és a csinos kis kabátjában bement az áruházba - írja a Ny Daily News.

Az állat a pénteki bírósági döntés értelmében nem fog több ruhákat hordani és pelenkában járkálni, mert nem házikedvenc, hanem vadállat, és ennek értelmében nem lehet lakásban tartani.

Gazdáját nemcsak pénzre büntették meg, de azzal is sokkolták, hogy habár külső nyomásra mondott le Darwinról, jól tette, mert az állatot illegálisan szerezte és tartotta, így esélye sincs arra, hogy ismét együtt lakjanak.

Pénteken kiderült, hiába perelt a nő polgári úton, Darwinnal nem lehetnek újra együtt. Yasmin Nakhoudát azért is érintette rosszul a döntés, mert fiaként szerette és nevelte a majmot, akiért 5 ezer dollárt - 1,16 millió forintot - fizetett korábban.

A per során Nakhoudának azzal is szembesülnie kellett, hogy a parkban az állatgondozók azon dolgoznak/dolgoztak, hogy Darwint elidegenítsék az emberektől.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek