Aktuális

Óriási buli: aranyért hajtottak a kicsik

Balajti Péter

Létrehozva: 2013.08.31.

Hihetetlen, hogy már az ovisoknak és a bölcsiseknek is rendeznek versenyeket. A szervező szerint nem a versengésen, hanem a játékon van a hangsúly, a gyerekek mellett a szülők megmozgatása is cél.

Nem tud még járni a gyerkőc? Sebaj, kúszóversenyen is összemérheti a tudását kortársaival! Legalábbis a BABAjnokság nevű ingyenes rendezvényen nemcsak a két-három évesek, de az egy év alattiak is versenyezhettek tegnap Zuglóban.

– Nem kaptunk engedélyt a Magyar Olimpiai Bizottságtól a Manó Olimpia névre, így lett az esemény BABAjnokság, amelyen egyáltalán nem a versengés a lényeg. A különböző versenyszámok csak apropót adnak arra, hogy a szülők babáikkal együtt kimozduljanak, megmozduljanak és jól érezzék magukat. A sportot egyébként sem lehet elég korán elkezdeni – magyarázza Tischler János főszervező, jelezve, kezdeményezését felesleges párhuzamba állítani a sokak által aggasztónak tartott gyermekszépségversenyekkel.

A szép idő is kedvezett a százakat vonzó rendezvénynek, s a játékmesterek valóban mindent megtettek a jó hangulatért, így az sem keseredett el, aki végül nem állhatott dobogóra.

– A hároméves Benedek fiam előtte hajtogatta, hogy győzni fog, de végül az első háromban sem végzett a futóbicikli-versenyen. Én kissé csalódott voltam, de ő nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, ment tovább játszani. A jókedvét látva pedig már én sem keseregtem. Már gyerekkorban ott van az emberben a versenyszellem, ám a szülő felelőssége, hogy minek a fontosságát hangsúlyozza, a részvételét vagy a győzelemét – magyarázza Udvarias Csilla.

A kétéves Varanka Levente gyorsasági és ügyességi motorversenyt is nyert műanyag háromkerekűjével, de szemmel láthatóan cseppet sem szállt fejébe a dicsőség.

– Amíg egészséges a gyerekekben a versenyszellem, és a megmérettetéshez őszinte mosoly társul, addig minden rendben. A baj akkor kezdődik, amikor a szülők túllihegik, és szegény gyerek számára minden csak a versenyről, a győzelemről szól. Nálunk egyébként nem volt kérdéses, hogy a motoros számokban indulunk, hiszen a fiam a fél életét motoron tölti, ha rossz az idő, akkor az előszobában hajtja a járgányt – meséli Varanka-Jánosi Edina, Levi mamája.

Hasonlóan vélekedik a mászóverseny győztesének, a tíz hónapos Kamillának az anyukája: – Az élet verseny. Ez viszont csak játék, ami szülőként és babaként is buli. S őszintén: addig jó! – összegez Majdanicsné Jambrik Diana.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek