Aktuális

Rabtársai megverték Bándy Kata gyilkosát

2013. június 13. csütörtök 08:25

Kemény adok-kapokba keveredett a pécsi börtönben a Bándy Kata megöléséért első fokon tényleges életfogytiglanit kapó Péntek László. Édesanyja szerint Péntek arról panaszkodott: ő volt az ütlegelés szenvedő alanya.

Jelen állás szerint haláláig a börtön lesz Péntek László otthona. A férfit az áprilisi első fokú ítélet óta is rendszeresen látogatja az édesanyja, Gyevnár Istvánné, aki szerint a fiát lelkileg nagyon megviselte a ítélet.

– Múlt héten láttam utoljára Lacit, eléggé maga alatt van, igaz, még bízik benne, hogy a jogerős ítélet enyhít a büntetésén – mondta lapunknak Hajnalka. – Nehéz az élete bezárva. Azt mondta nekem, hogy a cellatársai bántották őt a pécsi börtönben. Ezért néhány hete a fővárosi Kozma utcai börtönből ismét Pécsre szállították, és tanúként hallgatták ki ebben az ügyben – magyarázta Gyevnárné.

Péntek László ügyvédje, dr. Sólymos Sára a Borsnak úgy nyilatkozott: őt nem értesítették védence kihallgatásáról. Arról az interneten terjedő levélről sem tud, amelyet Péntek Lászlónak tulajdonítanak, és amelyben a szerző arról panaszkodik, hogy bántalmazták őt és hogy a cellájában állandóan fekáliaszagot kell eltűrnie.

A Bors más forrásból úgy értesült: Péntek a közelmúltban valóban egy hetet töltött Pécsett, ahol tanúként hallgatták ki egy zárkán belül kitört konfliktus ügyében. Információink szerint Péntek ellen a büntetés-végrehajtás nem folytat fegyelmi eljárást, ebből arra lehet következtetni, hogy a hivatalos álláspont szerint a férfi sem elszenvedője, sem okozója nem volt a bántalmazásnak. Hogy mi a teljes igazság? Nos, a börtön falain belül sajátos törvények uralkodnak, ahol gyakran a hallgatás a túlélés egyetlen záloga.

Halálsoron a Csillagban

A 25 éves rendőrségi pszichológust, Bándy Katát tavaly július 8-án hajnalban gyilkolták meg. A Pécsi Törvényszék idén április 5-én tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Péntek Lászlót.

Amennyiben a férfi büntetésén jogerősen sem enyhítenek, úgy élete hátralévő részét feltehetően a szegedi Csillag börtön halálsorán tölti el. 

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

borsonline.hu

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

she.life.hu

Felnőttként más üzeneteik is lehetnek a meséknek?

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

ripost.hu

Kulcsár Edina új párja nem mondott igazat? Kínos dologra derült fény

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma