Aktuális

Felbujtó nélkül kezdődik a Fenyő per

P. G. J.

Létrehozva: 2013.06.24.

Július 9-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő-gyilkosság tárgyalása. A Bors megtudta: a több mint kétszáz kihallgatott tanúból csak harmincegyet idézett a perre a Fővárosi Főügyészség.

 – Védencemet előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolják – nyilatkozta lapunknak dr. Fülöp Tamás, a fővádlott Jozef R. védőügyvédje. A Bors megtudta: a harmincegy beidézett tanúból huszonnégy védett. A vádirat szerint Jozef R. 1998. február 11. előtt egy isme-retlentől megbízást kapott Fenyő János megölésére.

A férfi a gyilkosság megszervezésébe két ismerősét Ladislav T.-t és Jozef H.-t is bevonta. 1998. február 11-én a három férfi a Vico-székháztól követte Fenyő János kocsiját. A médiacézár a II. kerületi Margit utcában a piros lámpánál megállt. A vád szerint Jozef R. a fegyvert a kabátja alá rejtve kiszállt a gépjárműből.

Előregyalogolt, és a hangtompítós géppisztollyal másfél méterről két sorozatlövést adott le Fenyőre, aki a helyszínen meghalt. Ezután eldobta a fegyvert és egy kapualjban a ruháit is. A sapkán és a kesztyűn azonosították a DNS-profilját. Jozef R. a nyomozás végén alibit akart magának igazolni. Állította: nem a helyszínen, hanem Szlovákiában volt 1998. február 11-én.

A férfi vallomását alátámasztó tanúkat idő hiányában már nem hallgatta ki a rendőrség. Az ügyvéd vélhetőleg az alibit igazoló tanúkat is beidézi a tárgyalásra. Úgy tudjuk, hogy közöttük van a kecskeméti maffiaper miatt 12 évre ítélt Radnai László is, aki a Prisztás-gyilkosság koronatanúja.

Információink szerint Radnai a vallomásában részletesen beszélt arról, hogy szerinte ki a megbízó, s ki adott közvetlenül parancsot Fenyő kivégzésére. Eddig az általa megnevezett embereket és mást sem gyanúsítottak azzal, hogy parancsot adott a médiacézár megölésére.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek