Aktuális

Szilikonmellért sikkasztott milliókat Tímea

Bors

2013. május 23. csütörtök 08:35

Másfél éven keresztül csapolta meg idős ügyfelei bankszámláját egy kaposvári nő – tudta meg a Bors. H. Tímea a férjét akarta visszaszerezni, a pénzből többek között megcsináltatta a mellét, és luxusautót vett.

Rosszul lett az Unicredit Bank kaposvári fiókjának egyik ügyintézője, amikor múlt héten egy belső ellenőrzés után kiderült, hogy közel húszmillió forintot lopott el ügyfeleitől.

A negyvenéves H. Tímea 2011-től kis tételekben utalta át az összegeket édesapja bankszámlájára. Az asszony taktikája az volt, hogy az idős, internetbankkal nem rendelkező, tehetős ügyfelek nevében aktiválta az internetbank alkalmazást. Értesítési telefonszámnak sajátját adta meg, ezért az ügyfeleknek nem tűntek fel a tranzakciók.

A pénzt az apja számlájára küldte, ahonnan a sajátjára utalta tovább. Úgy tudjuk, a férfi semmit nem sejtett lánya üzelmeiből, mert a havi banki értesítőket nem kapta meg.

Lapunk értesülése szerint a nő a pénzt luxusdolgokra költötte, köztük nagy értékű autót vásárolt, és megcsináltatta a mellét. A bankban többeknek feltűnt a szép arcú nô hirtelen meggazdagodása, amit Tímea azzal magyarázott, hogy nagyobb összeget örökölt. Információnk szerint, az asszonyt korábban elhagyta a férje, de ebbe nem nyugodott bele, mindenáron vissza akarta szerezni.

A bank egy elektronikus kontrollrendszer jelzése alapján indított vizsgálatot, amit a gyanús tranzakciók kiszűrésére működtet. Vizsgálatot indítottak, ami rövid időn belül igazolta is a gyanút.

– Haladéktalanul megtörtént az elkövető felelősségre vonása, és döntöttünk a hatóságok bevonásáról. Bankunk rögtön megkereste a sértetteket, akiknek száma egy kézen megszámolható. Tájékoztattuk őket a történtekről, és a pontos tényfeltárást követően már intézkedtünk teljes kártérítésükről is – közölte lapunkkal az Unicredit Bank sajtóosztálya.

A bank az asszony ellen feljelentést tett a rendőrségen. H. Tímea csaknem kétmillió forintot rögtön visszaadott, a maradék pénzt már elköltötte. A rendőrségre a feljelentés még nem érkezett meg, legalábbis tegnap azt közölték, hogy nincs ilyen ügyben eljárás. H. Tímea így egyelőre szabadlábon van.  
 

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

borsonline.hu

Felkavaró képsorok: Videón a XVI. kerületi késes gyilkos

hirtv.hu

Deák Dániel: Hatalmas kudarc az ellenzék népszavazási kezdeményezése

vaol.hu

Pintér Sándor reagált: a rendőrök tudják, hogy ki lövöldözött Szentpéterfánál, üzent is neki

origo.hu

Alapfunkció tűnt el érthetetlenül az iPhone 13-ból

nemzetisport.hu

Newcastle: Balotelli a célkeresztben! Ő lehet a csapat megmentője?

vg.hu

Megint milliárdok hiányoznak a 3-as metró felújításához

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek