Aktuális

Jól van új szívével Dávid, a Pókfiú

2013. február 20. szerda 10:00

A legnagyobb kívánsága teljesült Brandtmüller Dávid édesanyjának, amikor év elején megcsörrent a telefonja. Megérkezett a szív, amire egy éve vártak. A pókfiún tízórás műtétet hajtottak végre. Ma már csak kontrollra kell járnia.

Kicsit büdös a fertőtlenítő, vérvétel közben zsibbad a karja és lépten-nyomon azt kérdezik tőle, jól van-e, de ennél nagyobb gondja nincs az új szívvel élő Brandtmüller Dávidnak. Január elején esett át az életmentő transzplantáción. Mint arról korábban beszámoltunk, a kisfiú Marfan-szindrómában szenved, emiatt hosszabb a keze és a lába, így kapta a Pókfiú becenevet. Fél­éves korában lemondtak róla. A gyógyíthatatlan betegség legjobban a szívét károsította, amit kétszer is meg kellett operálni, tavaly februárban már mozogni is alig tudott, így felkerült a transzplantációs várólistára.

– Amióta tudtam, nincs más megoldás, csak a szív­átülte­tés, arra vártam, hogy jöjjön a riasztás. De amikor csörgött a telefon, elfogtak a kétségek. Féltem, jó lesz-e a szív, sike­rül-e a műtét. Este tízkor tolták be a műtőbe a fiamat, és csak reggel nyolckor hozták ki. Az előző két operáció után tudtam, milyen érzés lesz a műtő előtt várakozni, de most biztos voltam benne, hogy ez a fiam utolsó esélye a normális életre. Az volt életem leghosszabb tíz órája – sóhajtott Varga Edit, Dávid édesanyja, miközben fiát orvosok hada vizsgálta.

– A szívvel nincs semmi gond, viszont Dávid az egyik szemére teljesen megvakult, és a járásával is vannak még problémák. Ez a következő lépés – folytatta az édesanya, aki nagyon nehéz körülmények között, egyedül neveli két fiát. Editnek az ad erőt, hogy Dávid a felnőtteket megszégyenítő módon bírja az újabb és újabb megpróbáltatásokat. Sohasem panaszkodik, pedig valószínűleg óriási fájdalmai vannak. Szigorú diétát tart, és legalább még fél évig steril körülményekre lesz szüksége. Ám Dávid elhatározta: egyszer katona lesz belőle.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Tragédia a sípályán: Pár perc alatt szörnyethalt az 5 éves kislány

metropol.hu

A Kosnak most nagyon jó meglátásai, sugallatai lesznek

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

vg.hu

Magyar gyorsvasutat eredményezhet a partnerség Kínával

szon.hu

Bogár sírt és remegett - A nyírvasvári férfi először nem akarta átadni a kutyát az állatmentőknek (videó)

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó

origo.hu

Hivatalos fizetőeszközként vezetnék be a bitcoint a földi paradicsomban