Aktuális

Nem lehet ott felesége temetésén a lányát megerőszakoló István

GYLF

Létrehozva: 2013.01.07.

Kedden kell börtönbe vonulnia Debertolis Istvánnak, akit fogyatékos lánya megerőszakolásáért elítéltek el. A férfi máig hangoztatja ártatlanságát. Már tegnap elhunyt felesége temetésén sem lehet ott.

Vagy a kötél, vagy a feleségem temetése. Ez a két lehetőségem van, s már csak néhány órám, hogy döntsek! – mondta zokogva a Bors munkatársának Debertolis István.

A férfit első fokon hét és fél év fegyházra ítélték, amiért megerőszakolta értelmi fogyatékos lányát. Csakhogy István máig hangoztatja: nem tett ilyet. Szerinte ezt bizonyítja, hogy az orvos szakértő szerint lánya szűz, a hazugságvizsgáló pedig nem jelzett.

Két- és nyolcéves gyermekét azóta sem látta, nevelőszülőkhöz kerültek. István keddre kapta meg a behívót a börtönbe, de nemcsak ez a csapás érte.

– Ebben a percben halt meg a feleségem – tört ki zokogásban tegnap délután. – Soha többé nem látom, a gyermekeimet sem, pedig semmit nem tettem. Miért? Miért? Öt hónap alatt hetvenről negyven kilóra fogyott a feleségem, és nem tudtunk mit tenni. A börtön? Ha nem jelenek meg kedden, jönnek értem. Ha egyáltalán megélem azt a napot. Az ügyvédem azt mondja, menjek be, akkor talán van esély, hogy ki tud hozni a nejem temetésére. De a kötél otthon meg van kötve – utalt öngyilkossági szándékaira a megtört férfi.

Új ügyvédje nemrég vette át az ügyet. Azt mondja, még korai arról beszélnie, milyen lehetőségei vannak Istvánnak.

– Megkértem az iratokat a püspökladányi bíróságtól. A halasztási kérelmünket az idő rövidsége miatt még nem bírálták el. A családi tragédiára hivatkozva kérhetjük majd a büntetés megszakítását, hogy így elbúcsúzhasson a feleségétől –mondta dr. Horváth Gábor.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek