Aktuális

A legmeghatóbb állatos történetek 2012-ből

Bors

2012. december 24. hétfő 19:00

Síró bika, csikót mentő kanca, és gazdájukat, társukat sirató vagy megmentő kutyák. Nem mindegyik történet vége happy end, de ettől függetlenül ők voltak 2012 leghíresebb állatai. Igazi karácsonyi válogatás azoknak, akiknek nagy a szíve.

Az egyik legmeghatóbb történetről egy ázsiai oldal számolt be. A lap úgy értesült, egy Hong Kong-i vágóhídon egy bika elkezdett sírni és remegni, mert tudta, meg fog halni. Könnyeket is ejtett, amitől még a halálhoz szokott vágóhídi munkások szíve is kifacsarodott. Ezért összedobták az állat árat és megmentették. Most szerzetesek gondoskodnak a róla.

Az angliai Dartmoorban egy csontsovány póni és kicsinye hónapokig kóborolt a mocsaras vidéken. Ez a kanca nem sírt, hanem iszonyúan kimerült volt, mire egy farmhoz ért. Miután meglátta az embereket, kilehelte a lelkét. A szakértők szerint az állat a szülői önfeláldozás mintaképe, hiszen addig tartotta magát, amíg biztonságban nem tudta a csikót. A kölyke túlélte a túrát, és napról napra erősebbé vált, most már „csak” anyja elvesztését kell az állatvédők szerint feldolgoznia.

Szintén Kínában történt az a csoda, amiről a helyiek is csak sírva képesek beszámolni. Két szerelmes kutya játszott az autópálya mellett, amikor a szuka felment az útra, ahol elcsapta egy autó. Társa hat órán át próbált bele életet lehelni: nyaldosta, bökdöste, átölelte, hátha feléled. Amikor elfáradt, melléfeküdt. A helyi hentes szerint az eb könnyezett is, annyira bántotta, hogy elveszette társát. Hogy hova ment ezután, nem tudni.

Átvette gazdája betegségét

A kutyák, ha kell életüket is adják azért, hogy szeretett gazdájuk megmeneküljön. Erre idén egy kazahsztáni férfi ebe volt a legszomorúbb példa. A gazdi ugyanis öngyilkos akart lenni, ezért megivott egy üveg vodkát, majd ráfeküdt a vonatsínekre. Kutyája vele tartott, és miután elájult a piától, jött a szerelvény. A kutya lehúzta a sínről az eszméletlen férfit, aki túlélte a kalandot, az állatot viszont elütötte a vonat.

Egy másik kutya úgy mentette meg a gazdáját, hogy felhívta a 911-et. 8 hetes korától a férfi arra tanította az állatot, ha rosszul van, fogával hogyan tudja megnyomni a telefon gyorshívó gombját. Stalnaker oda ugyanis a segélyhívó számát programozva be. Amikor agyérgörcsöt kapott, az állat azonnal a telefonhoz sietett. Mire kiértek a mentők már eszméletlen volt, de időben érkeztek, így a kutyának hála meg tudták menteni az életét.

Egy lengyel család németjuhásza viszont olyat tett, amiért a család örökké hálás marad az állatnak. A kutya legjobb barátja, a 15 éves Daria Palotáról miután kiderült, hogy leukémiás a kutya is lebetegedett. Goldiról megállapították az állatorvosok, hogy rákos, viszont a diagnózissal egyidőben a kislány állapota javulni kezdett. „Tudom, hogy sokan nevetnek ezen, de szerintem a kutya átvette a gyerekem betegségét. Én hiszek benne, mással nem tudom megmagyarázni ezt a csodálatos gyógyulást” – mondta a helyi lapoknak a kislány anyja.
 

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Előkerült egy videó: odáig vannak a neten Kulcsár Edina párjának exéért

metropol.hu

Műszaki mentés miatt lezárják Budapest egyik forgalmas útját

origo.hu

Itt a kézilabda Európa-bajnokság eddigi messze legnagyobb meglepetése

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével

borsonline.hu

Kulcsár Edina megrázó vallomása: Bele voltam kényszerítve!

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján

borsonline.hu

Rettenetes hír érkezett: Újabb koronavírus-variánst azonosítottak

origo.hu

Halálra késeltek egy fiatal eladólányt egy luxusüzletben, a vásárlók találtak rá a holttestére