Aktuális

A legmeghatóbb állatos történetek 2012-ből

Bors

Létrehozva: 2012.12.24.

Síró bika, csikót mentő kanca, és gazdájukat, társukat sirató vagy megmentő kutyák. Nem mindegyik történet vége happy end, de ettől függetlenül ők voltak 2012 leghíresebb állatai. Igazi karácsonyi válogatás azoknak, akiknek nagy a szíve.

Az egyik legmeghatóbb történetről egy ázsiai oldal számolt be. A lap úgy értesült, egy Hong Kong-i vágóhídon egy bika elkezdett sírni és remegni, mert tudta, meg fog halni. Könnyeket is ejtett, amitől még a halálhoz szokott vágóhídi munkások szíve is kifacsarodott. Ezért összedobták az állat árat és megmentették. Most szerzetesek gondoskodnak a róla.

Az angliai Dartmoorban egy csontsovány póni és kicsinye hónapokig kóborolt a mocsaras vidéken. Ez a kanca nem sírt, hanem iszonyúan kimerült volt, mire egy farmhoz ért. Miután meglátta az embereket, kilehelte a lelkét. A szakértők szerint az állat a szülői önfeláldozás mintaképe, hiszen addig tartotta magát, amíg biztonságban nem tudta a csikót. A kölyke túlélte a túrát, és napról napra erősebbé vált, most már „csak” anyja elvesztését kell az állatvédők szerint feldolgoznia.

Szintén Kínában történt az a csoda, amiről a helyiek is csak sírva képesek beszámolni. Két szerelmes kutya játszott az autópálya mellett, amikor a szuka felment az útra, ahol elcsapta egy autó. Társa hat órán át próbált bele életet lehelni: nyaldosta, bökdöste, átölelte, hátha feléled. Amikor elfáradt, melléfeküdt. A helyi hentes szerint az eb könnyezett is, annyira bántotta, hogy elveszette társát. Hogy hova ment ezután, nem tudni.

Átvette gazdája betegségét

A kutyák, ha kell életüket is adják azért, hogy szeretett gazdájuk megmeneküljön. Erre idén egy kazahsztáni férfi ebe volt a legszomorúbb példa. A gazdi ugyanis öngyilkos akart lenni, ezért megivott egy üveg vodkát, majd ráfeküdt a vonatsínekre. Kutyája vele tartott, és miután elájult a piától, jött a szerelvény. A kutya lehúzta a sínről az eszméletlen férfit, aki túlélte a kalandot, az állatot viszont elütötte a vonat.

Egy másik kutya úgy mentette meg a gazdáját, hogy felhívta a 911-et. 8 hetes korától a férfi arra tanította az állatot, ha rosszul van, fogával hogyan tudja megnyomni a telefon gyorshívó gombját. Stalnaker oda ugyanis a segélyhívó számát programozva be. Amikor agyérgörcsöt kapott, az állat azonnal a telefonhoz sietett. Mire kiértek a mentők már eszméletlen volt, de időben érkeztek, így a kutyának hála meg tudták menteni az életét.

Egy lengyel család németjuhásza viszont olyat tett, amiért a család örökké hálás marad az állatnak. A kutya legjobb barátja, a 15 éves Daria Palotáról miután kiderült, hogy leukémiás a kutya is lebetegedett. Goldiról megállapították az állatorvosok, hogy rákos, viszont a diagnózissal egyidőben a kislány állapota javulni kezdett. „Tudom, hogy sokan nevetnek ezen, de szerintem a kutya átvette a gyerekem betegségét. Én hiszek benne, mással nem tudom megmagyarázni ezt a csodálatos gyógyulást” – mondta a helyi lapoknak a kislány anyja.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek