Aktuális

11 gyerek halt meg a súlyos balesetben

MTI

2012. december 25. kedd 20:00

Több gyermek halt és sérült meg abban a két szerencsétlenségben, amely a hét elején történt Kínában, az egyik 11 kisgyermek életét követelte - számolt be kedden a kínai központi televízió, a CCTV.

A halálos áldozatokkal járó baleset hétfőn történt a kelet-kínai Csiangszu tartomány Kujhszi városában. Egy óvodás korú gyermekeket szállító kisbusz egy három méter mély tóba borult, a helyszínen három gyermek halálát okozva. További nyolc kisgyerek a kórházban halt meg, s mindössze négyen élték túl közülük a balesetet.

A CCTV beszámolója szerint a hétszemélyes kisbuszt az engedéllyel nem rendelkező óvoda munkatársai túlzsúfolták, a 15 gyermeken és a sofőrön kívül egy kísérő is tartózkodott a járműben, mikor a baleset történt. A televízió információi szerint a sofőr a megengedettnél gyorsabban vezetett, és egy parkoló gépkocsit próbált kikerülni, így borult a tóba. A sofőrt őrizetbe vették a hatóságok, a baleset körülményeinek vizsgálata jelenleg is tart.

A másik, szintén gyermekeket érintő eset az észak-kelet-kínai Hopej tartományban történt, ahol egy gáztartállyal felszerelt, petárdával teli autó sofőrje középiskolások egy csoportjába hajtott, tizenhárom iskolást megsebesítve. Sem a gáztartály, sem a petárdák nem robbantak fel, halálos áldozata nincs az esetnek. Több gyermeket csonttöréssel szállítottak kórházba.

Az elkövető kilétét nem fedte fel a sajtó, annyit lehet csak tudni, hogy az illető nem állt alkoholos vagy drogos befolyásoltság alatt. Ami a lehetséges okokat illeti, egyelőre csak találgatások vannak: a sofőr állítólag nehezen viselte, hogy amikor lánya három évvel ezelőtt gyilkosság áldozatává vált, a bíróság nem ítélte halálra az összes elkövetőt.

Az elmúlt három évben Kínában több támadást követtek el gyermekek ellen, legutóbb december 14-én egy férfi konyhakéssel sebesített meg 23 tanulót. Az iskolabuszokban szállított gyermekeket érintő biztonsági előírások fokozását korábban Ven Csia-pao miniszterelnök ígérte meg, miután egy elvileg mindössze kilencszemélyes kisbusz - amelyben 62 óvodás gyermek és két kísérőjük zsúfolódott össze - karambolozott, 19 gyerek és a két felnőtt halálát okozva.    

További cikkek

Botrány

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó

magyarnemzet.hu

Uniós biztos: a választásokig nem lehet szankcionálni Magyarországot

szon.hu

Micsoda fotó esett be Dominikából! Elalélt mindenki Pap Dorci popsijától!

origo.hu

A múltba ragadt a Microsoft összehajtható mobilja

origo.hu

1956-os szintjére zuhant vissza a brit autóipar termelése

vg.hu

Diplomáciával próbálják megelőzni az ukrajnai háborút

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Rejtély az első thaiföldi kísértethajó eredete, az ország külső segítséget kért