Aktuális

Mindannyian tudták, hogyan kínozzák halálra Bencét

P. Gál Judit

Létrehozva: 2012.11.09.

Szita Bence nevelőanyja vallomásában elismerte, hogy ott volt Sántoson, a gyilkosság helyszínénél. Védője szerint azt viszont tagadja, hogy látta, amint a gyanú szerint általa felbérelt B. József halálra verte a 11 éves kisfiút.

A Bors az ügyet jól ismerő forrásból részleteket tudott meg Bence nevelőanyja, P. Erika vallomásáról. Eszerint az asszony elismerte, hogy nem volt messze a gyermektől a gyilkosság idején, azt azonban tagadja, hogy végignézte Bence kegyetlen kivégzését.

– Ügyfelem nem vett részt tevőlegesen a gyilkosságban, és nem nézte meg, ahogy megölik Szita Bencét – nyilatkozta lapunknak Berlik Zoltán, P. Erika kirendelt ügyvédje. A jogász azt az információnkat, hogy a nő ott volt a helyszínen, amikor a gyanú szerint az 57 éves B. József végzett a kisfiúval, nem kívánta kommentálni.

Az asszony először tagadta részvételét a bűncselekményben, kedden azonban kirendelt ügyvédje szerint részletes, feltáró vallomást tett. A sonline.hu értesülése szerint P. Erika a gyilkosság napján több pénzügyi szolgáltatótól is megpróbált háromszázezer forint kölcsönt felvenni. Úgy tudni, a két hajléktalannak kétszázezret ígért a gyermek megöléséért.

A gyilkosság mindhárom gyanúsítottja tagadja, hogy ő ölte volna meg a kisfiút. A sonline.hu úgy tudja, K. József tegnap a rendőröknek helyszíni kihallgatásán azt mondta: ő csak hangokat hallott, nem látta, mi történik. Ugyanakkor – információink szerint – a nyomozásban részt vevő szakemberek azt valószínűsítik, hogy a két hajléktalan férfi és a nő úgynevezett akarategységben követte el a gyilkosságot. Ez azt jelenti, hogy egyikük sem távol várakozott, mindhárman tudtak arról, hogyan kínozzák halálra a kisfiút.

A 11 éves Szita Bencét október 29-én ölték meg, holttestét a rendőrök múlt szombaton találták meg. A rendőrség a fiú nevelőapjának volt élettársát, a gyerek eltűnését korábban bejelentő 47 éves P. Erikát és két kaposvári hajléktalan férfit, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítja az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal. Az asszony Bencében látta az okát annak, hogy nem tud együtt élni Gyöngyi Sándorral, a kisfiú nevelőapjával.

 

Magyarázkodtak a hajléktalanszállón

Disznóölésen voltunk – ezt írta a Szita Bence megölésével gyanúsított B. József és K. József annak a hajléktalanszállónak a füzetébe, ahol elfogásukig laktak. Így akartak egymásnak alibit igazolni és megmagyarázni, miért sáros, véres ruhában mentek vissza a szállóba.

– Azzal állított be B. József este kilenc után húsz perccel, hogy csak átöltözik, mert a barátnőjénél voltak disznóvágáson – nyilatkozta a kapos.hu újságnak a szálló igazgatója, Gulyás János. Senki nem kételkedett abban, hogy B. József igazat mond.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek