Aktuális

Átok ül azon a falun, ahol Szita Bencét meggyilkolták

GJ, P. G. J.

2012. november 22. csütörtök 09:00

Elátkozott az a régi temető és környéke, ahol Szita Bence holttestét elásták. A helyi lakosok szerint Fészerlakpusztán az elmúlt évtizedekben egymást követték a hajmeresztő gyilkosságok és halálesetek.

Mécsesek és virágok veszik körül a kis sírgödröt a fészerlakpusztai elhagyatott temetőben, ahol Szita Bence holttestét másodszor elásták gyilkosai. Az ország minden pontjáról, nap mint nap érkeznek kíváncsiskodók, akik a megölt kisfiú sírjára kíváncsiak. – Alig hatvanan élünk itt, erdők és szántóföldek vesznek körül minket, nem egyszerű idetalálni, még GPS-szel sem. Mégis egyfolytában jönnek autók, késő este is, mindenki a régi temetőt keresi – mondta a Borsnak egy helybéli.

A helyiek számára viszont inkább ijesztő, hogy néhány száz méterre élnek attól a helytől, ahol a szörnyűség történt. Ráadásul kiderült: nem először történt itt ilyesmi. – Ez a település el van átkozva. Nem ez volt itt az első gyilkosság. Előfordult, hogy egy fiú leszúrta az édesapját, egy másik baltával támadt az édesanyjára. Többen felakasztották magukat, és egy asszonyról az a hír járta, hogy kályhában égette el a gyerekeit – idézte fel Horváthné Petrás Viktória, aki maga is édesanya. Kisebbik fia megdöbbentően hasonlít Szita Bencére.

A borzalmak sorát fokozza Fészerlakpusztán, hogy a férfi, akinek a hamvaira temették Szita Bencét, szintén rejtélyes körülmények között halt meg, leesett a lépcsőn. Sőt, állítólag az ő családjából is többen is szokatlan módon haltak meg. – Ennyi borzalom egy városban is sok, hát még egy alig harmincházas településen – fűzik hozzá a helyiek. Nem meglepő, hogy egyre többen el is költöznek innen.

Szembesítik a nevelőanyát Kojakkal

A jövő heti szembesítésektől várja a rendőrség, hogy Szita Bence nevelőanyja elmondja, miként vett részt a kisfiú megölésében – tudta meg a Bors. A gyanúsítottakon kívül várhatóan nyolc ember, két nyomozó, két ügyvéd és két-két fogdaőr vesz részt a szembesítéseken. Itt egy vizsgáló irányítása mellett, a brutális gyilkossággal gyanúsított két hajléktalannak, B. Józsefnek, más néven Kojaknak és K. Józsefnek, illetve P. Erikának kell színt vallania.

A gyanúsítottaknak egymás szemébe kell mondaniuk ugyanazokat a terhelő állításokat, amiket vallomásukban korábban mondtak a másikról. Rendőrségi berkekben nyílt titok, hogy az esetek döntő többségében a szembesítések nem járnak eredménnyel, ugyanis a gyanúsítottak ugyanazt szajkózzák, mint amit korábban a kihallgatásán mondott.

Ha azonban lelkileg instabil az egyik fél, ahogyan – információink szerint – jelenleg P. Erika, nem ritka, hogy a szembesítésen bevallja a számára legkellemetlenebb részleteket. Hiteles forrásból megtudtuk: pontosan ezt remélik most a rendőrök a jövő heti szembesítésektől.
 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet