Aktuális

Váratlan fordulat a Tánczos-ügy kapcsán

2012. szeptember 19. szerda 08:45

Nagyot fordult a világ dr. Lépold Józsefné írásszakértővel. A körmendi gyermekgyilkosság után még elismerő oklevelet és nyakláncot kapott Pintér belügyminisztertől, most viszont a rendőrség becsületsértés miatt feljelentette.

Magas árat fizet dr. Lépold Józsefné azért, mert védelmébe vette Tánczos Gábort, akit szerinte ártatlanul ítéltek el 2002-ben a 11 éves körmendi H. Zsófika megöléséért. Lépoldné Tánczos írásából arra a következtetésre jutott, hogy a férfi képtelen lenne a gyilkosságra, beismerő vallomásait előre betanulta, és félelem hatására tette. Lépoldné az Újbuda TV-nek a napokban beszélt Tánczos vélt ártatlanságáról, és azt mondta, hogy az ügy aktáit 50 évre titkosították. Kijelentései miatt az ORFK már múlt héten jogi lépéseket helyezett kilátásba, tegnap pedig úgy értesültünk: becsületsértés miatt feljelentik őt a vasi zsaruk.

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak egy közleményt juttatott el. Ebben ez áll: „Az ügyben eljáró Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkájával kapcsolatban, a nagy nyilvánosság előtt valótlan kijelentéseket tett, ezért dr. Lépold Józsefnével szemben becsületsértés miatt magánindítvány t terjesztünk elő”. A szóvivő kérdésünkre még elmondta: a becsületsértés szabálysértési és büntetőjogi eljárást is maga után vonhat. Indítványukról bíróság fog dönteni.

– Mit mondhatnék? Leforrázott a hír, nyugtatókon élek – reagált a Borsnak Lépold Józsefné. – Mindig együttműködtem a rendőrséggel, negyven éve ingyen segítema munkájukat, akár éjfélkor is becsöngethetnek hozzám, ha szükségük van a szakmai tudásomra. Több emberölési ügyben olyan információkkal segítettem, amelyek alapján az ügyek megoldódtak. Az 1998. április 1-jén elkövetett körmendi gyermekgyilkosság után pár hónappal, október 23-án Pintér Sándor, aki akkor is belügyminiszter volt, akárcsak most, oklevelet és egy nyakláncot adományozott nekem munkám elismeréseként. Most pedig feljelentettek – kesergett Lépoldné.

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

she.life.hu

5 mérgező baráttípus, aki inkább lehúz, mint felemel

mandiner.hu

Elúszott a baloldali népszavazás: legalább 250 ezret akartak, végül csak 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a baloldali pártok

feol.hu

Kigyulladt egy szemétledobó Székesfehérváron, 30 embernek kell elhagynia a lépcsőházat

origo.hu

Életveszélyes állatok lepték el az ausztrál partokat

origo.hu

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Dacia

mandiner.hu

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Dánia szorosan nyert a kulcsjátékosait elveszítő Izland ellen

origo.hu

Fontos hír érkezett a horvátországi autópályákról, ez érintheti a magyar pénztárcákat