Aktuális

Gere Ákos nem értette meg az ítéletét

Bors

Létrehozva: 2012.06.05.

Harminc évnél korábban nem szabadulhat. Gere Ákost a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés vádlottját jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla.

Gere Ákos nem értette meg az ítéletet, a bírónak újra el kellett magyaráznia neki, hogy legalább 30 évig még nem jöhet ki a börtönből. A bíróság szerint a gyógyszerészhallgató azzal a céllal ment az egyetemre, hogy megölje az elhunyt Dékány Miklóst, valamint Ferletyák Gergőt, aki végül túlélte a támadást. A bíró szerint nem túlzás kivégzésnek,illetve annak kísérletének minősíteni a fiú tettét.

Az előre kiterveltség bizonyítható - mondta indoklásában a bíró, aki szerint nem igaz, hogy lőni indult volna Gere Ákos. Ezt bizonyítja, hogy csak fegyver volt nála, a fülvédőjét és a szemüvegét nem vitte magával, valamint, hogy előző este iskolai tömeggyilkosságokról olvasott az
interneten.

A diák 2009. november 26-án a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egyik csoporttársát, további három embert pedig súlyosan megsebesített. A bíróság Gere Ákost előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek