Aktuális

Szerelmi bánatnak nézték a halálos kórt

Bors

Létrehozva: 2012.05.15.

Egy 15 éves brit lánynak azért kellett meghalnia, mert az orvosok képtelenek voltak diagnosztizálni betegségét. Néhány doktor a fiatal lány elméjében kereste volna inkább a problémát.


A tinédzser Alina Sarag tuberkolózisban halt meg, amit hosszú időn keresztül az orvosok nem tudtak diagnosztizálni. A lánynál 2009-ben kezdődött a betegség. Napjában többször hányt, és a gyengeségtől alig tudott lábra állni. Ekkor indult kálváriája, amely során orvostól orvosig járt, eredménytelenül - írta meg a Daily Mail.

Bár egy egyszerű váladékteszt azonnal kimutatta volna a TB-t, valamiért ez egyetlen doktornak sem jutott eszébe. Ehelyett néhányan bulímásnak tartották, egy szakember pedig azt is megkockáztatta, hogy Sarag valószinűleg szerelmi bánattól szenved és inkább pszichiáterhez kéne fordulnia, nem belgyógyászhoz.

Öt kórházban járt a páciens, de egyik helyen sem sikerült eltalálni, mi a baja. Végül több éves szenvedés után, egyik nap szívinfarktus kapott, és még a mentőben meghalt. A boncolásnál derült ki, milyen kórral élt együtt évek óta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek