Aktuális

Megfulladtak a bedrogozott delfinek

Bors

2012. május 8. kedd 22:30

Két delfin pusztult el hosszan tartó, fájdalmas kínok között Svájcban, miután bulizók heroint helyettesítő szerrel etették őket egy többnapos rave-fesztivál során.

 

Shadow és Chelmers, a lipperswili Connyland állatkert két játékos delfinje tavaly novemberben pusztult el, öt nap különbséggel. A palackorrú-duó alig valamivel azután halt meg, hogy a medencéjük közelében lévő területen egy hétvégi rave-fesztivált tartottak. Az orvosok először arra gyanakodtak, hogy a techno dübörgése okozta a halálukat, a toxikológiai vizsgálatok azonban különös eredményt hoztak. Kiderült, hogy a heroin helyettesítésére szolgáló Buprenorphin került a delfinek szervezetébe. – Az ópiátok különösen veszélyesek a víz alatti élőlények számára, még gyógyászati célra sem lehet alkalmazni azokat. A delfinek ugyanis tudatosan lélegeznek, ami azt jelenti, hogy még alvás közben is van az agyuknak egy olyan része, amelyik automatikusan jelez, ha a szabadba kell menniük levegőt venni – magyarázta a The Sunnak Cornelis van Elk tengerbiológus. – Ha be vannak drogozva, éppen az agyuk ezen része kapcsol ki, ami halálos következményekkel jár – tette hozzá.

Nadja Gasser állatkerti gondozó a Mirrornak számolt be a delfinek halálának horrorisztikus körülményeiről. – A haláluk borzasztó fájdalommal járt, órákon keresztül szenvedtek. Horrorisztikus volt, azóta sem tudok aludni. Mikor elkezdtük a delfinbemutatót, észrevettük, hogy Shadow-val éppen az történik, mint pár nappal előtte Chelmers-szel. Csak sodródott a víz alatt, és láthatóan bajban volt, úgyhogy beugrottunk érte, hogy kiemeljük. Ő pedig csak rázkódott és habzott a szája. Mire ki tudtuk venni, már lógott a nyelve, alig lélegzett. Adrenalint kapott, de az sem segített, egy óra múlva pedig meghalt ő is – mesélt a gondozó.
 

További cikkek

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Szexi

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

borsonline.hu

Felháborító taplóság: Fellépése közben sörösüveggel dobták meg Tóth Gabit

mandiner.hu

Hodász: Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi

szoljon.hu

Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága

nemzetisport.hu

Aus. Open: Bondár Anna–Anasztaszija Pavljucsenkova – élőben az NSO-n!

vg.hu

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

borsonline.hu

„Sikítást hallottam” – nem tudta megmenteni az édesapa a két gyermekét és feleségét

borsonline.hu

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

A lehető legkegyetlenebb hazugsággal akart pénzhez jutni egy anya