Aktuális

Kórházba juttatta kisunokáit az újpesti nagypapa

2012. május 13. vasárnap 09:00

Egy csikk miatt égett ki egy újpesti panelház. Tíz embert vittek el a mentők, több otthon ideiglenesen lakhatatlanná vált. A cigiző nagypapa unokáit is kórházba juttatta.

 

Förtelmes szag terjeng az újpesti panelházban, ahol még tegnap délután is többen takarítottak. A rendőrség szerint a tüzet egy 62 éves férfi okozta, aki az egyik emeleti folyosón nyomta el a cigarettáját. A Bors úgy tudja: a férfi vidékről érkezett családlátogatóba. A lángok eloltása után hét felnőttet és a tüzet okozó három unokáját is kórházba vitték, felső légúti sérülésekkel és füstmérgezéssel kezelik őket. Az ötödiken lakó Gábriel Tibornak és idegbecsípődése miatt ágyhoz kötött feleségének óriási szerencséje volt.

– Nem tudom, mi történt volna, ha minket is elér a tűz, mert az asszony nem tud felkelni az ágyból – mondja Gábriel Tibor.

A házban 16 éve gondnok Kunu Géza. – A család néhány éve költözött ide, a tűz okozásával gyanúsított nagypapát nem ismerem, ritkán fordul meg itt – mondja a férfi, aki szerint csak rohanó családnak hívják Sz.- éket a lakók, mert mindig sietnek valahová. Az anyuka pszichológus, férje vegyész.

Fülöp Valter, a Budapesti Rendőrfőkapitányság bűnügyi helyettese elmondta: a tűzokozóval szemben megindították az eljárást, amely akár öt évig terjedő szabadságvesztés kiszabásával is zárulhat. Az ezredes úgy fogalmazott: hanyagság, meggondolatlanság és felelőtlenség vezetett a tűzesethez, amely szerencsére nem végződött tragédiával.

Kisdi Máté Márk, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a lángok azért terjedtek gyorsan, mert a folyosón szabálytalanul nagy mennyiségű éghető anyagot tároltak, emiatt a lakók nem tudták elhagyni a lakásukat, így az ablakon át mentettek ki 15 embert, többet pedig légzőmaszkban kísértek le. A szóvivő közlése szerint az oltást az is nagymértékben nehezítette, hogy a folyosó elé szerelt vasrácsot el kellett távolítani, hogy bejussanak a lakásokhoz.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

borsonline.hu

Ezzel az autócsodával ment edzésre Dzsudzsák Balázs Debrecenben - fotó

origo.hu

Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját és élettársát szexuális erőszak miatt

magyarnemzet.hu

Átírhatja Hosszú Katinka terveit a nemzetközi szövetség

szon.hu

Emiatt égett halálra Mándokon... (videó)

mindmegette.hu

13 desszert, ami tökéletes batyus buliba vagy farsangi bálba

vg.hu

Európai Gyógyszerügynökség: emlékeztető oltásra van szükség az omikron ellen

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

nemzetisport.hu

Női kézilabda: az idény végén visszavonul az ETO kapusa

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence