Március 19-20-án a norvégiai Trondheimben tartották a Bocuse d'Or európai válogatóját. A tét a a lyoni döntőre való továbbjutás volt. A magyar csapat biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor, ráadásul a legjobb tálnak járó különdíjat is elnyerték – tudatta sajtóközleményében az MTÜ.
Idén a tányértéma hús alapú volt, kötelező alapanyagok voltak a rénszarvas és az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit.
A látványos táltéma pedig a tenger kincseire épült, a lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak a kötelező elemei.
A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt. Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból.
A csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában, és az egyik különdíjat is megnyerték.
A Bocuse d'Or európai döntőjén idén is a skandináv országok állnak az élen. Íme a helyezések:
A legjobb tál: Magyarország
A legjobb tányér: Egyesült Királyság
A legjobb commis: Svédország
1. helyezett: Dánia
2. helyezett: Svédország
3. helyezett: Norvégia
(Borítófotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.