Utazási magazin

Magyar levesek a világ legjobbjai között

Travelo

Létrehozva: 2023.04.23.

Az angol TasteAtlas nevű nemzetközi gasztroportál egy Top 100-as listát tett közzé, amelyben a világ legjobb leveseit rangsorolja. Az igazán jó hír pedig az, hogy két magyar specialitás is belefért a rangos lista első 30 helyére, derül ki a Mindmegette cikkéből.

A Gundel étterem gulyáslevese Fotó: Szabó Gábor/Travelo

A TasteAtlas magát a „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként" definiálja. A 16. helyre került a gulyásleves, melyet egy a magyar határon kívül is óriási népszerűségnek örvendő ételként jellemez az oldal. A lista 24-ik helyén pedig a húslevesünk szerepel. A TasteAtlas szerint hagyományosan marha-, sertés- vagy csirkehúsból vagy húsos csontból is készülhet, a húson kívül általában tésztát, gyökérzöldséget, krumplit, karalábét és különféle fűszereket tartalmaz.

A világ legfinomabb levese a TasteAtals szerint nem más, mint a Tonkotsu ramen, egy különleges japán húsleves, ami egy sertéshúsból külön elkészített levesből, friss tojásos tésztából, puha sárgájú főtt tojásból és omlós hasaljaszalonnából áll. A ramen tetejére általában apróra vágott mogyoróhagymát, bambuszrügyet, algát és csemegekukoricát pakolnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek