Ebből a karácsonyi ajándékból kiderül, hol készítik a legfinomabb sajtot, mézet, ecetet

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2020. december 04. 23:26

Júliusban arról adtunk hírt, hogy a Magyar Konyha nyári száma mellé kiadta a Balaton 2020 Gasztrokalauzt, ami számba vette a térség 333 legjobb éttermét, strandbisztróját, borászatát, kávézóját és egyéb vendéglátóhelyét. Most az év végéhez közeledve, és megújulásának tizedik évét ünnepelve a gasztromagazin ismét összeállított egy gyűjteményt.

Forrás: Magyar Konyha / Facebook.com

A TOP 100 termelő című könyvecske 136 oldalas és találunk benne térképet is. A kiadvány "A termőföldtől az asztalig" mottóval olyan gazdákat mutat be, akik terményeiket maguk dolgozzák fel, kerülik a vegyszerek, adalékanyagok használatát, ügyelnek a fenntarthatóságra és akiknek a termékeihez piacokon, boltokban, a saját portájukon bárki hozzájuthat. Az olvasók így megtudhatják, hol kaphatnak friss tejet, tojást, vajat, kiváló mangalica-, angus- vagy bárányhúst, kik készítik a legfinomabb sajtokat, mézet, lekvárt, szörpöt, ecetet, mustárt vagy tormát.

A Madary Orsolya és Sümegi Noémi által szerkesztett, ünnepi gasztrokalauzban szerepel a családi gazdaságok leírása, jellemző termékeik, valamint egy címlista, amelyből az is kiderül, mi hol kapható és melyik termelő vállal házhoz szállítást - olvasható az MTI hírében.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.