A Balaton 2020 Gasztrokalauz a Magyar Konyha magazin nyári számával jelent meg, és számba veszi a térség 333 legjobb éttermét, strandbisztróját, borászatát, kávézóját és egyéb vendéglátóhelyét. A kalauzt immár nyolcadszor adták ki, mint a nyári magazinhoz járó ajándék.
A kiadvány 333 helyet ajánl az olvasók figyelmébe, köztük 55 vadonatúj úti célt, ami azért nagy szó, mert a koronavírus-járvány idején még úgy tűnt, hogy idén nem is tudják majd megjelentetni a kalauzt. Viszont a Balaton "agyoncsaphatatlan" - fogalmazott a lap főszerkesztője Vinkó József. Elmondása szerint "itt kialakult egy életérzés, amihez az emberek ragaszkodnak".
Az egy csokorba gyűjtött helyszínk között tehát kisvendéglők és strandbisztrók ugyanúgy szerepelnek, mint a nagyobb éttermek, és megbízható, jó alapanyagokkal dolgozó csárdák. A listán sok olyan vendéglátóhely szerepel, ahol a helyi alapanyagokkal készülő ételek adják a menüsor magját. Találhatunk itt tapolcai pisztrángot, balatonfenyvesi Angus marhát, tekeresvölgyi sajtot és minőségi balatoni borokat, illetve péksüteményeket, kenyereket is - olvasható az MTI hírében.
A gasztrokalauz régiós bontásban mutatja be a legjobb vendéglátóhelyeket, és külön jelzi melyik tart nyitva egész évben, melyik nyílt újonnan és melyik kínál szállást is. Idén a borászatok is külön szerepelnek és kategóriánként Top 10-es étteremlistákat is találunk az oldalakon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.