
Ha még nem ismersz egy jó házi gesztenyepüré receptet, akkor most figyelj!

Igen, a gesztenyepüré tipikusan az a desszert, amit a legtöbben boltban veszünk meg massza vagy kész termék formájában – előre csomagolva, jó adag hozzáadott cukorral és mesterséges aromákkal. Pedig a gesztenyének nincs szüksége ilyen extrákra. Az édeskés, krémes íz magában is elég ahhoz, hogy elvarázsoljon, főleg, ha egy pici kreativitással állunk neki.
Először is; tudod, mi kerül bele. A sok bolti gesztenyemassza 30 – 40% cukrot is tartalmazhat. Ha te magad készíted, a természetes ízé lesz a főszerep, és a krémességet nem a cukor, hanem egy kevés tejszín, tej vagy akár kókusztej adja meg. Ráadásul így gluténmentes és laktózmentes verzióban is simán elkészíthető.
A házi cukormentes gesztenyepüré recept nemcsak egészségesebb, de sokkal frissebb ízt is jelent – a gesztenye íze élénkebb, mélyebb, és nincs az a „mű” utóíz, amit a bolti verzióknál néha érezni lehet.
Ősszel a friss gesztenye a legjobb, de egész évben kapható fagyasztott, tisztított változat is. Ha frisset veszel, figyelj, hogy a héja fényes legyen, és ne legyenek rajta repedések. Otthon a héját be kell vágni, majd 20 – 25 percig sütni vagy főzni, hogy a belső barna hártya könnyen lejöjjön. Aki nem akar a pucolással bajlódni, annak a fagyasztott gesztenye való, mert az azonnal használható, és sokszor a minősége is meglepően jó tud lenni.

A gesztenyepüré az a desszert, ami képes egyszerre adni az otthon melegét és a cukrászda élményét. Ráadásul bűntudat nélkül kanalazhatod, mert a tele van rosttal, ásványi anyagokkal és lassan felszívódó szénhidrátokkal.
Ez a cukormentes gesztenyepüré recept bizonyítja, hogy a klasszikus desszertek is lehetnek egészségesebbek anélkül, hogy bármit veszítenének az ízükből. Sőt!
Ha imádod a gesztenyét, de idén kipróbálnál valami újat; készíts gesztenyegolyókat!
További őszi finomságok:



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.