
A mosogatógépek fő vásárlói a kezdetekben még csak a szállodák és az éttermek voltak, mivel ekkortájt a vízvezeték-technológia még nem tette lehetővé az átlagos háztartások számára a használatot. Ez egészen az 1950-es évekig így volt, majd fokozatosan bevezették a háztartások, míg a 2000-es évekre már szinte „kötelező” berendezéssé vált a mosogatógép.
Sokan használnak fa eszközöket a konyhában, ami kifejezetten jó választás lehet, hiszen környezetbarát és természetes alternatíva is egyben, de nagyon kell vigyázni, hogy még véletlen se kerüljön a mosogatógépbe.
A fa konyhai eszközök megfelelő tisztításának az első szabálya valószínűleg a leggyakrabban megszegett előírás – írja a The Guardian.
„Sose tedd őket mosogatógépbe” – mondja Chris Holland bútorkészítő, aki a következővel magyarázza a szabály létjogosultságát:
A mosogatógép azonnal lemos minden védőréteget.
A mosogatógép vízhőmérséklete a használat során rendkívül nagy hőmérsékleten működik, így gőzölő hatást vált ki, ami roncsolja a fa élettartamát. Ezek a körülmények ráadásul lehetőséget adnak számos baktérium megtelepedésének is. Holland szerint a fa mindezek hatására ki is tágul, és rövidesen használhatatlan lesz, ezért a fakanál, a fa mozsár és minden egyéb fa konyhai eszköz elmosását kézzel érdemes elvégezni.
Ez is érdekelheti:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.