Kerti partik sztárja – Dobd fel a grillmenüt édes-savanyú csirkenyárssal

nyári étel
PUBLIKÁLÁS: 2025. július 27. 12:15
Ez a mennyei finomság a klasszikus kínai kifőzdés fogás nyári változata. A nyársakra pácolt csirkecombfilé és lédús ananászdarabok kerülnek, mindezeket egy egyszerűen elkészíthető szósszal vonjuk be. Olvass tovább az édes-savanyú csirkenyárs receptért!

A csirkecomb szaftos húsa és a friss ananász találkozásából egy házilag is könnyen elkészíthető ízletes grillfogás készíthető!  Ha te is szereted a nyárra húzott ételeket, és mindened a grillezés, próbáld ki receptünket, amivel lenyűgözheted az egész családodat.

Édes-savanyú csirkenyárs recept rizskörettel recept
A nyári grillpartik sztárja lesz ez az édes-savanyú csirkenyárs recept
Fotó:  Fanny magazin

Édes-savanyú csirkenyárs recept rizskörettel 

Ha grillezést terveztél a hétvégére de hirtelen borongósra fordult az idő, akkor sem kell más recept után kutatnod. Hiszen a nyársakra felhúzott pácolt csirkecombfilé nem csak szabad tűzön, grillen, hanem a sütőbben, tepsiben is tökéletesen elkészíthető! Akár előző nap is előkészíthetjük a nyársakat, tálalás előtt pedig csak dobjuk fel a grillre. Bár nem valószínű, de ha marad belőle, még másnap is isteni finom!  

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás

A nyársakhoz:

120 ml passzírozott paradicsom

1 evőkanál méz

kb. 2 evőkanál almaecet

600 g csirkecombfilé (egész combból)

300 g ananászkarika (konzerv)

A körethez:

250 g rizs

2 evőkanál olaj

200 g zöldborsó (fagyasztott)

1 konzerv (285 g töltőtömeg) csemegekukorica

1. Öntsük a passzírozott paradicsomot egy kis lábasba, adjuk hozzá a mézet, az almaecetet és kevés sót, és kevergetve forraljuk össze. Utána húzzuk le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ízlés szerint készíthetjük több ecettel is.)

2. A csirkecombfilét vágjuk nagyobb kockákra, és forgassuk össze az édes-savanyú páccal. Fedjük le, és tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe.

3. Közben egy lábasban hevítsük fel az olajat, szórjuk rá a rizst, és hagyjuk kifehéredni. Ezután öntsük fel kb. kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg, és fedő alatt, néhányszor átkeverve főzzük puhára. Amikor már majdnem jó, adjuk hozzá a zöldborsót is, és együtt főzzük készre. Végül keverjük bele a lecsepegtetett kukoricát is, és ha szükséges, még sózzuk meg.

4. Az ananászt vágjuk cikkekre, majd a bepácolt csirkével váltakozva húzzuk nyársakra (ha fa nyársakat használunk, azokat előtte 30 percre áztassuk hideg vízbe).

5. A nyársakat megsüthetjük sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt, néha megforgatva, vagy szabadtéri grillen.

6. Tálaljuk a kész nyársakat a rizskörettel.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.