A leggyorsabb csokitorta, ami szinte szétolvad a szádban

A leggyorsabb csokitorta, ami szinte szétolvad a szádban

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. február 15. 14:18 / FRISSÍTÉS: 2022. február 15. 14:21
Egy tökéletes, jól bevált csokitorta-receptre mindenkinek szüksége van.

Ennek a tortának a története egészen a 20 század elején kezdődik, ez volt az első recept ami megjelent a Boston Cooking School szakácskönyvében. Nem a hagyományos csokitorta, de ezt senki sem fogja bánni. Ha nem szereted a túl krémes, émelyítő sütiket, akkor ezt a brownie-hoz nagyon hasonló édességet imádni fogod. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl.

Hozzávalók: 

Tojás - 4 darab

Cukor - 110 g

Vaníliás cukor - 10 g

Búzaliszt - 30 g

Kakaópor - 30 g

Sűrített tej - 60 g

Csokoládé - ​​100 g

Mascarpone - 160 g

A sütőt 210 fokra előmelegítjük. Habverővel összekeverjük a vaníliás cukrot és a 100 g cukrot, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját az elkészített masszába öntjük az átszitált lisztet és kakaót, majd jól összedolgozzuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a maradék 20 g cukorral, majd spatulával óvatosan a tésztához adjuk. Fontos, hogy a massza ne essen össze. A keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd  forró sütőben kb 10-12 percig sütjük, ezután vegyük ki a tortaformából és hagyjuk kihűlni.

A mascarponét és a sűrített tejet mixerrel vagy habverővel simára keverjük kedvünk szerint ízesítjük vanília aromával és porcukorral. A kihűlt tortát 2 egyenlő részre vágjuk, az egyik részét megkenjük a mascarponés krémmel, a másik felét a tetejére borítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, és a torta tetején eloszlatjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul. 

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.