Tudtad, hogy akadnak olyan élelmiszerek, amelyeknek kifejezetten nem tesz jót, ha megmossuk őket, mivel elszaporodnak rajtuk a baktériumok, vagy veszítenek a minőségükből? A Mindmegette nemrég négy olyan élelmiszert sorolt fel, amit jobb, ha nem mosunk meg!
A tojást egy speciális védőanyaggal kenik be, hogy megvédjék a szennyeződéstől: a víz elpusztítja ezt a védőanyagot, a szennyeződések így bejuthatnak a tojásba, ezért jobb, ha nem mossuk meg.
A gombát sem szabad hosszú ideig mosni, vagy vízben áztatni, mivel megszívja magát vízzel és elveszíti a ruganyosságát. Elég, ha főzés előtt leöblítjük és papírtörlővel szárazra töröljük.
Sokan azt gondolják, hogy a húsok főzés előtti megmosása a legjobb módszer arra, hogy a csirkén, marhán, vagy sertésen lévő baktériumokat eltávolítsuk, ám pont az ellenkezőjét érjük el, hiszen a mosás során a baktériumok a kezünkre, vagy a mosogatóba kerülnek. A szakemberek szerint elég, ha egy papírtörlővel felitatjuk a húslét, a főzéskor ugyanis elpusztulnak a baktériumok. Ha levest készítünk a húsból, akkor, ha felforrt ajánlatos az első vizet leönteni róla.
A víz eltávolítja a keményítőt a tésztáról, ezért nem jó ötlet megmosni főzés előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.