Súlyos egészségügyi kockázat: SOHA ne tárold a tejet a hűtő ajtajának polcán!

tárol
PUBLIKÁLÁS: 2024. április 04. 13:15
Hatalmas hibát követsz el, ha ezt teszed.

Napjaink egyik legvitatottabb étkezési kérdése a tej. Évszázadok teltek el úgy, hogy az ember azt hitte, hogy a tej nagyon egészséges élelmiszer. Magas a kalcium-tartalma, ezért jó a csontoknak. Éppen ezért minden reggel ingyen osztogatták a gyerekeknek az iskolában. Mostanában azonban nagy az ellenkampánya: sokan azt mondják, hogy egészségtelen és hizlal. Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy nagyon sokan szeretik. A tejet természetesenm a hűtőben szokás tartani, és ez így van jól. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy a hűtő melyik részén pihen. 

Sokak kedvence a tej

A tejet szinte mindenki a hűtő ajtajának polcán tárolja, hiszen itt könnyen elérhető, ez azonban nagy hiba. Általános vélekedés, hogy a tejet - felbontása után, hűtőben tartva - hét napig lehet fogyasztani, utána megromlik. Ha azonban a nyári melegben kint hagyjuk az asztalon, a hő hatására működésbe lépnek a baktériumok, és akár 1-2 óra alatt is megromolhat. Nos, kevesen tudják, de a hűtő különböző helyein különböző a hőmérséklet is. A tejet a lehető leghidegebb ponton kell tárolni, erre pedig nem alkalmas az ajtón található polc. Ez alapvetően a legmelegebb pontja a hűtőnek, ugyanakkor ha gyakran nyitogatjuk, még többet van melegnek kitéve a tej. Éppen ezért az alsó polc leghátsó részén érdemes tárolni, ez ugyanis a leghidegebb pont. Ebben az esetben megakadályozhatjuk, hogy  a baktériumok túlszaporodjanak benne, és kisebb az egészségügyi kockázata. 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.