Ilyen lesz a pecsenye és az alma szerelemgyereke

recept
PUBLIKÁLÁS: 2012. szeptember 21. 22:00
Kiadóssá teszi és különleges ízvilágot kölcsönöz a sült húsoknak, ha gyümölcsös vagy fűszeres tölteléket kapnak. A szárazabb húsokhoz érdemes szaftosabb töltőanyagot használni, így sokkal élvezhetőbb lesz végül a sültünk. Ráadásul minden maradék eltüntethető a módszerrel.
Bors

Hozzávalók 4 személy részére:

- 60 dkg csontozott karajhús
- 20 dkg sóska
- 1-2 kelkáposztalevél
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 2 evőkanál olívaolaj
- kakukkfű
- só
- fehér bors
- kevés almalekvár

Körethez:

- 1/2 kg alma
- 1/2 kg
- burgonya

Elkészítés:

1.A hústömbből feltekerhető szeletet vágunk, klopfolóval kissé kiverjük, kiigazítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük olívaolajjal. Félórát pihentetjük.

2.A sóskából 4-5 levelet félreteszünk, a többit a csíkok-ra vágott kelkáposztával együtt forró olajon párolt hagymára tesszük, néhány perc alatt átsütjük, sózzuk, hozzáteszünk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott snidlinget.

3.A hússzeleteket kiterítjük, az egyik szélére halmozzuk a sóskás tölteléket, meghintjük kakukkfűvel, feltekerjük, összefogjuk hústűvel, majd meghintjük sóval és őrölt fehér borssal. A serpenyőben olajat forrósítunk, s a húst átsütjük. Almalekvárba mártjuk a sóskaleveleket, rátapasztjuk a tekercsre, majd kötözőcérnával rögzítjük.

4. Aláöntünk 1 deci vizet, csipet sót, 2 gerezd szeletelt fokhagymát és kakukkfüvet szórunk a tepsibe. Befedjük alufóliával, és 190 fokon kb. félóráig sütjük.

5.Levesszük a fóliát a húsról, körbehalmozzuk cikkekre szeletelt almával, burgonyával, és újabb félóráig sütjük. Mire megsül a köret, a hús is szép piros lesz, a tetején pedig megbarnul a sós-
kalevél.

Elkészítési idő: 60 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.